Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fietsenafhaalcentrale AFAC verhuist en dit is wanneer de nieuwe locatie opengaat

Door Rowie van der Vliet 18 augustus 2020

Goed om te weten: straks moet je niet meer in de Piushaven zijn om je fiets op te halen. Fietsafhaalcentrale AFAC krijgt namelijk een nieuwe locatie aan de Bredaseweg 193, zo meldt Gemeente Tilburg.

De nieuwe locatie is het oude pand van Carpet Right, in de buurt van eetcafé La Rocha en Monarh. Vanaf 1 september kun je hier jouw fiets weer ophalen nadat de gemeente hem mee heeft genomen omdat-ie verkeerd gestald was. AFAC heeft een huurcontract voor minimaal vijf jaar getekend. En er is een kans dat ze nog vijf jaar op de plek mogen zitten.

Dit is wanneer AFAC even sluit

Het is natuurlijk een hele klus om al die fietsen te verhuizen. Daarom gaat AFAC aan de Koopvaardijstraat vanaf 26 augustus dicht. Tot die tijd hoef je eventjes geen geld te betalen om jouw fiets weer mee te nemen.  “Met de coronacrisis hebben we besloten om sowieso de maand augustus geen tientje te vragen voor fietsen die opgehaald moeten worden”, laat Anton Adams van AFAC aan indebuurt weten.

Dit is AFAC

Voor wie het even kwijt is: AFAC staat voor Algemene Fiets Afhandel Centrale. Dit is een onderdeel van de gemeente waarbij medewerkers van Diamant-groep verkeerd gestalde fietsen verwijderen. De fietssjouwers zorgen ervoor dat je fiets drie maanden blijft staan. Je kunt hem komen ophalen met de fietssleutel en een geldig legitimatiebewijs. Handig om te weten: alle geruimde fietsen vind je op verlorenofgevonden.nl. Diamant-groep haalt elk jaar zo’n 5500 keer een stalen ros op in de binnenstad, bij de treinstations of op andere plekken in Tilburg. Daarvan wordt zestig procent opgehaald. De andere fietsen worden opgeknapt bij La Poubelle. Daarna worden ze verkocht of geschonken aan maatschappelijke doelen die een stalen ros kunnen gebruiken.

Lees ook:

AFAC

Judith werkt bij AFAC: ‘De meeste mensen hebben er wel begrip voor’

Soms vervloekt, maar vaak bejubeld; iedereen heeft z'n mening klaar over de AFAC-medewerkers. Maar l...

Let op: zo’n 1700 fietsen zijn weggehaald bij Station Tilburg

Hé wacht eens even, stond je fiets nog bij de fietsenstalling aan de Spoorlaan? Na vandaag sowieso n...

De nieuwe fietsenstalling in de Spoorzone is open en zo ziet het eruit [video]

Wil jij je fiets kwijt bij het station? Dan is er nu een nieuwe plek. We zetten onze stalen ros voor...

adv.