Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even vergelijken: dit betaal je aan toeristenbelasting in Tilburg en omgeving

Door Rowie van der Vliet 30 juni 2020

Wat is er fijner dan op vakantie gaan, een weekendje weg of gewoon een nachtje overnachten in een andere stad? Daar komt vaak toeristenbelasting om de hoek kijken, dus zochten wij uit wat je betaalt in Tilburg en andere steden in Nederland.

LocalFocus zocht dit uit en zette de toeristenbelasting per gemeente op een rijtje. Wat blijkt: in Tilburg is de toeristenbelasting een flink stuk lager dan in bijvoorbeeld Haarlem, Rotterdam en Utrecht. Maar wel het hoogste van alle Brabantse steden. Dat hadden we niet verwacht! In de lijst van duurste toeristenbelasting in Nederland staat onze stad op nummertje 18. Toch kun je nog meer toeristenbelasting betalen in Brabant, namelijk in de gemeente Alphen-Chaam. Daar betaal je €4,27 euro per persoon.

Flinke verschillen

Het zal je misschien niet verbazen dat Amsterdam op nummer één staat en je €10,80 per persoon per nacht aan toeristenbelasting betalen. Op nummer twee staat Rotterdam met €7,24 en op drie Zaanstad met €7,-. En Tilburg? Je betaalt hier – ten opzichte van de eerder genoemde gemeentes – vrij weinig toeristenbelasting. Wel betaal je in Tilburg de meeste toeristenbelasting van alle Brabantse steden. Per nacht betaal je in Tilburg €3,90 per persoon.

Andere Brabantse steden

In Eindhoven ben je niet heel veel minder kwijt dan in Tilburg, namelijk €3,50 per nacht. In Den Bosch betaal je €3,35, terwijl je in Breda €2,75,- neerlegt en Helmond is met €1,50 het goedkoopst van de Brabantse steden.

Bekijk op onderstaand kaartje de toeristenbelasting per gemeente:

Lees ook:

Op avontuur in Brabant! 7 x bijzondere vakantieadressen in de regio

Een verre reis zit er deze zomer helaas niet in. Dat betekent niet dat je alle dagen thuis moet zitt...

7 x bed & breakfasts in Tilburg waar je heerlijk vakantie viert

Vakantie in eigen stad kan ook hartstikke leuk zijn! Door deze bed & breakfasts in Tilburg ben je er...
de efteling

Vakantie in eigen land: hier in Tilburg en omgeving kun je terecht

Kamperen in de Ardennen of vliegen naar een warm land zit er voorlopig even niet in. Gelukkig zijn e...

adv.