Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ruzie met de buren over stuk grond: zo zoek je in Tilburg uit wat de erfgrens is

Door Carin van der Meij 9 juni 2020

Je wilt een uitbouw plaatsen of je hebt bonje met de buren over de schutting. Dan wil je wel weten hoe je de erfgrens van jouw stukje Tilburg bepaalt. Dit zijn scenario’s waarbij je wilt weten wat nu precies jouw stuk grond is. In het geval van een conflict zou je meteen de Rijdende Rechter erbij kunnen halen, maar er is ook een subtielere manier om de kadastrale grens uit te zoeken.

Wil je je erfgrens in Tilburg bepalen? Dan moet je bij het Kadaster zijn. Deze semi-overheidsorganisatie registreert alle informatie over eigendom en gebruik van vastgoed en ruimte in Nederland.

Bepalen van erfgrens voor (uit)bouw

Voordat je een tuinhuisje bouwt of een uitbouw plaatst, wil je wel weten of je dit op de juiste plek gaat doen. Bij het Kadaster kan je een kadastrale kaart van het perceel opvragen om een beeld te krijgen van de ligging van je perceel. Wil je de exacte ligging weten? Dan heb je een zogeheten ‘veldwerk’ nodig. Daarop staan de meetgegevens zoals door het Kadaster zijn ingemeten. Met het veldwerk kun je vervolgens zelf aan de slag om de erfgrens zichtbaar te maken. Kosten? €44,-.

Bepalen van erfgrens bij onenigheid met buren

Ruzie met de buufjes over de gezamenlijke oprit of de schutting? Dan kan je een grensreconstructie aanvragen. In dit geval komt er iemand van het Kadaster langs – een landmeter – die de kadastrale grenzen op basis van de oorspronkelijke meetgegevens zichtbaar maakt. Het is aan jou om te overwegen je buren daarbij uit te nodigen. De kosten voor een grensreconstructie zijn een stuk duurder (vanaf €485,-), maar het scheelt je daarna wel weer hoofdpijn van (eventuele) ruzies.

Geen reden nodig

Er zijn tal van redenen waarom je je erfgrens zichtbaar zou willen laten maken, maar ‘voor de leuk’ kan er ook eentje zijn. Raadpleeg de website voor meer informatie. Het Kadaster is trouwens niet de enige plek waar je terecht kunt. Er zijn ook andere bedrijven die deze diensten aanbieden en daarbij gebruik maken van de informatie van het Kadaster.

Wij zijn benieuwd: waarvoor zou jij je erfgrens zichtbaar laten maken? Mail ons naar [email protected].

Lees ook:

Frank Visser Tilburg

Bekende kop! Mr. Frank Visser was in Tilburg voor tv-opnames

Hé, wie zien we daar? Mr. Frank Visser was te vinden in Tilburg! De 'rijdende rechter' deed onze sta...

13 x huizen waarvoor je naar de Reeshof wil verhuizen

"Verhuizen naar de Reeshof? Dat nooit!" Eerlijk is eerlijk, het is een uitspraak die veel Tilburgers...

Tuininspiratie! 9 x bijzonder mooie tuinen uit Tilburg

Wil jij deze zomer lekker van de zon kunnen genieten? In deze tijd is het ideaal om je tuin een make...

Meer over

Gemeente Wonen

adv.