Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er werd veel ingebroken in Tilburg en vooral bij huizen met deze postcode

Door Thijs Dingemans 30 november 2017

We hopen dat je nog nooit een inbraak hebt gemaakt. Toch zijn er – helaas – heel wat dieven actief in Tilburg. Dat blijkt uit cijfers die Indebuurt heeft verzameld op basis van politiegegevens. In de eerste negen maanden van 2017 werd in onze stad 386 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. Wij zochten even voor je uit welke Tilburgse buurten populair zijn bij inbrekers.

Woon je in de omgeving van het TweeSteden Ziekenhuis – De Rooi Pannen? Wees dan extra alert: in deze buurt (postcodegebied 5042) werd het meest ingebroken of een poging daartoe gedaan. 44 huishoudens waren daar in de eerste negen maanden van het jaar de dupe. Wat opvalt: in januari (9x) en februari (8x) sloegen dieven het vaakst toe. In juni, een maand waarin veel mensen natuurlijk op vakantie zijn, werd zes keer ingebroken. Dat blijkt allemaal uit de cijfers die we hebben verzameld op basis van gegevens van politie Nederland. Het gaat daarbij om het aantal inbraken per postcodegebied ten opzichte van het aantal inwoners in dat gebied.

Minste inbraken

In welke buurt je het veiligst woont? Industriegebied Vossenberg. Bij de 140 huishoudens werd nul keer ingebroken. Verder is het in recreatiegebied Koningshoeven, Witbrant en Dalem lekker rustig. Daar werd respectievelijk acht, zes en tien keer ingebroken. Overigens valt het aantal inbraken in de Tilburgse binnenstad (14.445 inwoners) relatief mee. Daar werd veertig keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. Vooral de maanden augustus (7x) en september (8x) zijn populair. Niet héél gek met al die evenementen…

Hoe zit het met jouw wijk?

Bekijk op de kaart hieronder hoe het in jouw wijk gesteld is met het aantal inbraken in de eerste negen maanden van 2017, bijvoorbeeld in De Blaak, Quirijnstrok en Groenewoud.

adv.