Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er is een lijst van schoonste winkelgebieden en Tilburg staat op deze plek

Door Thijs Dingemans 22 november 2017

Erger jij je mateloos aan lege blikjes, sigarettenpeuken en kauwgom in de winkelstraten? Dan zul je hier van staan te kijken, want Tilburg heeft één van de schoonste winkelgebieden van Nederland! Onze stad vinden we terug op de achtste plek. 

Beste van Brabant!

De winkelgebieden van Zaanstad, Haarlemmermeer en Apeldoorn zijn het schoonst. Tilburg staat op nummer acht in de ranglijst van de 25 grote gemeenten. Daarmee is het de beste Brabantse stad! Onze buren uit Breda vallen net buiten de top tien (plek 11), dus we kunnen extra trots zijn.

Gemiddeld een 6,99

De schoonheid van de steden is beoordeeld met een gemiddeld rapportcijfer. In elk Tilburgs winkelgebied gaven veertig bezoekers een rapportcijfer. Uiteindelijk is het gemiddelde van alle negen deelnemende winkelgebieden berekend en zo zijn we aan een 6,99 als eindcijfer gekomen. Dat is een stuk lager dan dat van Zaanstad (7,27), maar veel hoger dan Leiden (6,62). Schouderklopje voor onszelf en de gemeente dus!

De Vallei

Genoeg gekletst? Niks ervan! We melden je ook nog even welk winkelgebied in Tilburg het schoonst is. Dat is De Vallei in de Reeshof. Het gebied scoort gemiddeld een 7,24 en staat in de ranglijst op plek 175. Da’s best knap, want het gaat om maar liefst 576 winkelgebieden die beoordeeld zijn. Ga zo door, Tilburgers! En nee, niet zo:

via GIPHY

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.