Meen je niet! Werkzaamheden aan de Spoorlaan gaan nog wel even door

Door Rowie van der Vliet 17 januari 2019

Zouden werklui al dagenlang met Duurt Te Lang van Davina Michelle in hun kop zitten? Een ding is zeker: ze hebben nog flink wat werk aan de Spoorlaan. Delen van de weg zullen nog zo’n anderhalf jaar open liggen, aldus Brabants Dagblad

Ergens snappen we het wel. De hele gasleiding onder de straat wordt namelijk vervangen. Tja, dat duurt natuurlijk wel eventjes. Nu is de kruising met de Noordhoekring aan de beurt. Begin februari leggen ze de fiets- en voetpaden aan de zuidkant open.

Genoeg werk aan de winkel- uh, weg

Gelukkig ligt niet de hele straat overhoop tot half 2020. De bouwmannen werken in drie delen. In juli 2019 is het klaar met de werkzaamheden van het stukje tot aan de kruising met de Stationsstraat. Daarna is het stuk tot aan de Willem II-straat dicht. Dit blijft gesloten tot het einde van het jaar. Daarna is er nog genoeg werk aan de winkel. Nou ja, aan de weg. Het deel van de Spoorlaan tot aan de Heuvelring krijgt dan ook nieuwe gasleidingen.

Werkzaamheden tijdens evenementen

We kijken al zo’n jaar tegen een afgesloten Spoorlaan aan. Gelukkig heeft dit weinig invloed op de leuke evenementen in de stad, zo bleek tijdens de Tilburgse Kermis 2018. De gemeente Tilburg liet ons vorig jaar weten dat we geen bouwmannen konden verwachten tijdens dit topevenement. “Tijdens de kermis wordt er niet gewerkt aan de Spoorlaan. Deze periode is ook meegenomen in de oorspronkelijke planning, dus er wordt geen vertraging opgelopen”, aldus een woordvoerder. Ondernemers in de binnenstad en raadsleden zijn toch niet zo blij met de lange werkzaamheden.

Bereikbaarheid binnenstad

De bereikbaarheid van de binnenstad is toch een stukje minder door de afgesloten zuidelijke rijstrook. Maar dat is niet het enige. Ook een rijstrook van de Burgemeester Brokxlaan wordt dit jaar afgesloten. En bovendien start de gemeente na carnaval met een nieuwe proef op de cityring. Wat ze gaan doen? Een deel van de Schouwburg tijdelijk dichtgooien.

Lees ook:

Tilburgse Kermis

Mysterie: Hoe zit het met de werkzaamheden in de Spoorlaan tijdens de Tilburgse Kermis?

Echt hoor, we kunnen niet wachten totdat de Tilburgse Kermis begint. Wij kijken nu al uit naar drie ...
Schouwburgring

De Schouwburgring wordt aangepakt en dit gaat er gebeuren

De gemeente is nog altijd aan het kijken hoe de Cityring veiliger kan worden en daarom pakken ze nu ...

adv.