Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is ‘m: de toekomstige uitkijktoren van Moerenburg

Door Rowie van der Vliet 19 oktober 2017

Supergaaf! Dit is ‘m dan: de toekomstige uitkijktoren in het natuurgebied Moerenburg. Het ontwerp van Elena Lledó werd door Tilburgers uit vijf ontwerpen gekozen.

Het ontwerp met de naam ‘Lus in het Landschap’ kwam op het nippertje als beste uit de bus. Extra jammer voor De Nieuwe Herdgang, want het had niet veel gescheeld of dat werd de nieuwe uitkijktoren. In totaal hebben er zo’n 1100 Tilburgers gestemd.

Prachtig uitzicht

Nu is het aan ontwerpster Elena Lledó om eind dit jaar een definitief ontwerp te ontwikkelen. Wat we al wel weten is dat de nieuwe uitkijktoren 25 meter hoog gaat worden. Door de lusvorm kunnen we rekenen op een prachtig uitzicht vanuit meerdere hoeken. Lus in het Landschap laat ons genieten van een kijkje op de abdij, Moerenburg en de stad Tilburg. Helaas moeten we nog even wachten. Eind 2018 kunnen we de toren beklimmen in het gebied tussen de A58 en de A65.

Voor nu moeten we het nog even doen met een wandeling zonder de hoogte in te gaan. Ach, dat is ook geen straf met een uitzicht als dit:

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.