Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is ‘m: de nieuwste wandelroute van Tilburg

Door Rowie van der Vliet 20 augustus 2020

Lekker aan de wandel? Goed nieuws: in Tilburg vind je een nieuwe wandelroute in Stadsbos013. De route heet heel toepasselijk Prise d’Eau, want je komt langs de golfbanen met dezelfde naam zo meldt de gemeente

“Voorheen afgesloten gebieden worden opengesteld”, vertelt Mario Jacobs (wethouder groen, natuur en landschap). Tijdens de wandelroute kom je onder andere langs de Oude Leij – en een groot gebied dat door Brabants Landschap speciaal is ingericht.

Nieuwe wandelroute

In samenwerking met Prise d’Eau Golf, Brabants Landschap en Gemeente Tilburg is de route uitgestippeld. Natuurlijk is er ook volop aan de dieren en planten gedacht. Er staan nestkasten waardoor het voor vogels aantrekkelijker is om te broeden. De bermen met lekker veel bloemen zijn fijn voor insecten. De route is op 18 augustus officieel geopend door wethouder Mario Jacobs, dus je kunt hem al helemaal zelf verkennen.

Aan de wandel

Krijg je helemaal zin om je wandelschoenen aan te doen door de nieuwe wandelroute? Superleuk! Vergeet niet de app ‘Wandelen in de Wijk’ te downloaden, want daar vind je nog veel meer wandelroutes uit Tilburg. Je kunt zelfs een thema kiezen zoals natuurwandelingen, routes door het centrum, routes met beschrijvingen over de wijk en themaroutes.

Lees ook:

Peer Elshout Alternatieve Vierdaagse

Peer (73) wandelt met gemak twintig kilometer: ‘Lopen in Tilburg is verschrikkelijk mooi’

Peer Elshout (73) is de leeftijd gepasseerd waarop je hem fitboy kan noemen. Toch is de pensionaris ...

Lekker naar buiten: 7 x de mooiste wandelingen door Brabant

Wandelen is helemaal hot! Naast dat het goed is voor je gezondheid, kun je door een tocht met de ben...

De beste wandelplekken volgens Tilburgse locals

In deze tijd is het heel fijn om even in je eentje of met je partner een wandeling te maken. We vroe...

Meer over

Gemeente Sport

adv.