Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Spannend! Dit is de gemeente van plan met Stappegoor

Door Noah Godefroy 21 oktober 2019

Stappegoor is al sinds jaar en dag in ontwikkeling en ook nu heeft de gemeente weer nieuwe plannen. Op het terrein van de Willem II-kazerne moet volgens de laatste ideeën een nieuwe basisschool komen en waar Intratuin zit, staan sport-en onderwijsvoorzieningen op de rol.

De gemeente sprak met de verenigingen, bewoners, ontwikkelaars, ondernemers en onderwijsinstellingen in het gebied en kwam dus tot deze plannen. Definitief is het nog lang niet: in november wordt er binnen de raad over gesproken. Daarna kijkt de gemeente of ze de financiering rond krijgen.

Atletiekvereniging

Ook is er een hoop te doen rondom atletiekvereniging Attila. De vereniging wil zelf graag verhuizen naar een bosrijke omgeving. Op de plek waar de vereniging nu zit, zou dan het StappegoorPark moeten komen. Totale prijs van die operatie? De gemeente denkt aan zo’n 7,7 miljoen euro.

Kazerne

Bij de verhuizing en herontwikkeling is het de bedoeling dat de Willem II-kazerne blijft staan. De gebouwen krijgen een nieuwe functie; in totaal komen er op het terrein ongeveer 270 woningen. Hier moet dan ook de basisschool met kinderopvangvoorzieningen komen. Er zit momenteel nog geen basisschool in Stappegoor.

Lees ook:

Herkenbaar? Zó ziet een dagje binnenstad in Tilburg eruit

De binnenstad is een plek waar altijd wel wat aan de hand is. Bijna iedere keer dat je er komt is er...

Dit is je laatste kans om een indebuurt-stedentrip te winnen

Wil jij er nog even snel tussenuit in een leuke stad in Nederland, maar is je vakantiegeld al op? In...
Bekker.

Bekker is weg in de Westermarkt en dit komt er voor terug

Tilburgers in West zullen eventjes ergens anders hun pakketjes moeten ophalen. Ook tijdschriften ins...

adv.