Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit doen die borden ineens in het Reeshofbos en de Oude Warande

Door Rowie van der Vliet 20 mei 2020

Maakte je een wandeling door het Reeshofbos, de Oude Warande of Heidepark-Vredelust? Grote kans dat je dan ineens borden tegen bent gekomen. Vanaf 11 mei tot en met 29 mei laat de gemeente vier hectare aan bomen kappen in het bosgebied Stadsbos013.

Om bezoekers te waarschuwen voor het kappen van de bomen zijn er borden en hekken neergezet. Eerder werden er in Stadsbos013 bomen gekapt om plaats te maken voor de mountainbikeroute. Nu heeft het een andere reden, zo meldt de gemeente. Veel bomen in het Reeshofbos, de Oude Warande en Heidepark-Vredelust hebben het niet overleefd!

Gevaarlijke bomen

De sparren zijn dood gegaan door een combinatie van de extreme droogte in 2018 en 2019 en de letterzetter, een kever. In februari 2020 was het ook ineens keidroog en daardoor is het kappen van de bomen sneller nodig dan verwacht. De bomen worden gekapt omdat ze een gevaar vormen voor bezoekers. Ze kunnen omvallen of takken kunnen afbreken. De borden in het Reeshofbos, de Oude Warande en Heidepark-Vredelust zorgen er natuurlijk voor dat bezoekers niet in de buurt kunnen komen van de gevaarlijke sparren.

Nieuwe bomen

Natuurlijk worden de bomen niet zomaar gekapt. Dat gebeurt in overleg met Stichting Stadsbomen. De aannemer controleert ook of beschermde dier- en plantsoorten aanwezig zijn. Bovendien worden er nieuwe bomen geplant. Dit wordt een boomsoort die zich goed aanpast aan het veranderende weer en die veel verschillende dieren en insecten aantrekt.

Lees ook:

UPDATE: Zo ziet naar een kroeg en het restaurant gaan er straks uit in Tilburg

Kun je niet wachten tot het 1 juni is? Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Tilburgse ho...

De ‘coronafilm’ die in Tilburg is opgenomen bekijk je hier gratis

Camera, lights, action! Zit jij klaar voor een mini-filmavondje op de bank? De 'coronafilm' die in T...
proef schouwburgring

Dit gaat er allemaal veranderen in het verkeer in de binnenstad van Tilburg

Automobilisten en fietsers, hebben jullie een pen en papier bij de hand? Er verandert heel veel in h...

Meer over

Gemeente

adv.