Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit betekent afstand houden vanwege het coronavirus in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 20 maart 2020

In de supermarkt heb je ze vast al gezien: posters waarop staat dat we 1,5 meter afstand moeten houden. Het is een duidelijke maatregel, maar in sommige situaties kan het toch verwarrend zijn. Want hoe zit dat met een kind dat continu op schoot wil kruipen? Daarom deelt de gemeente een uitleg van de Rijksoverheid over afstand houden vanwege het coronavirus.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Op bezoek

De Rijksoverheid geeft aan dat je nog wel op bezoek voor een kopje koffie bij een vriendin. Maar alleen als jij je echt goed voelt! En zorg ervoor dat je 1,5 meter uit elkaar zit en elkaar geen hand of knuffel geeft. Langsgaan bij ouderen of mensen met een verminderde gezondheid mag niet. Bel elkaar eens of probeer te videochatten. Dit geldt helemaal voor 70-plussers.

Je verjaardag vieren

Ben je jarig in deze periode? Dan raadt de Rijksoverheid het af om een verjaardagsfeestje te organiseren. In de praktijk lukt het niet om binnen een groep voldoende afstand te bewaren, aldus de Rijksoverheid. Wel kun je vrienden uitnodigen om te videobellen en zo toch nog een toast uitbrengen.

Rondje hardlopen of fietsen met vrienden

Om fit te blijven kun je natuurlijk online oefeningen van Tilburgse sportscholen volgen. Maar volgens de Rijksoverheid mag je gewoon nog een rondje hardlopen of fietsen met vrienden. Bijvoorbeeld door het Wandelbos of de Piushaven. Natuurlijk moet je dan wél 1,5 meter afstand houden.

Afstand houden met kinderen

De Rijksoverheid schrijft: de regel ‘houd afstand’ is binnen een gezin natuurlijk niet te doen, zeker met kleine kinderen. Toch dringen ze aan dit met mensen buiten het gezin wel te doen. En als het even kan ook met leden binnen je gezin. Kinderen mogen van de Rijksoverheid gewoon buitenspelen in de speeltuin, het bos of het plein, maar niet te dicht op elkaar.

Boodschappen halen

We moeten allemaal eten. Daarom zijn de supermarkten gewoon open. Wel is volgens de Rijksoverheid belangrijk om echt 1,5 meter afstand te houden. Wacht netjes totdat iemand klaar is met boodschappen uit het schap te pakken en wacht op een afstandje tot je aan de beurt bent.

Eten afhalen of bezorgen

Eten in een restaurant is er tot en met 6 april niet bij. Daarom bezorgen sommige restaurants nu ook in Tilburg. Ook eten bestellen via Deliveroo, Thuisbezorgd of de eigen website van een restaurant kan gewoon. Bovendien is eten afhalen toegestaan als je drukte uit de weg gaat en niet dicht op elkaar staat. Ook coffeeshops zijn open om af te halen.

Begrafenissen

De regels voor begrafenissen zijn onlangs aangescherpt. Er zijn maximaal dertig mensen toegestaan. Ook is het belangrijk dat we geen handen geven, maar een andere manier bedenken om ons medeleven te tonen.

Lees ook:

aantal Tilburgers overleden coronavirus

Coronavirus in Tilburg: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het coronavirus houdt Tilburg in zijn greep. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen ...

Let op: aangepaste dienstregeling in Brabant vanwege coronavirus

Brabanders maken sinds het begin van de week minder gebruik van het openbaar vervoer, omdat velen th...
Primark

Steeds meer winkels in Tilburg sluiten de deuren vanwege corona

Horecazaken en sportclubs zijn sinds zondag 18.00 uur dicht om verdere verspreiding van het coronavi...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.