Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

FLITS! Deze Tilburgse flitspaal zorgde voor meer dan 8000 boetes

Door Noah Godefroy 18 oktober 2019

Maar liefst drie miljoen verkeersovertredingen werden er in Nederland geregistreerd in de periode mei tot en met augustus. 2,5 miljoen daarvan kwamen van onze grote vriend: de flitspaal. Dankzij een onderzoek van RTL Nieuws kunnen we nu precies zien welke knippers het ‘gevaarlijkst’ zijn voor automobilisten. Van deze Tilburgse flitspalen is de kans het grootst dat jij een boete aan je broek hebt hangen!

Vooropgesteld: er is in deze periode minder geflitst dan vorig jaar het geval was. 300.000 keer minder maar liefst. De meest drukbezette flitspaal is er een in Delft; die flitste maar liefst 16.000 keer.

Lees verder onder de foto…

Krijg je ook zo de rillingen van deze plek? Beeld: Google Maps

Tilburgse terrorpalen

16.000 flitsen per paal gaan we niet redden hier, maar die op het kruispunt Ringbaan Oost/Caspar Houbenstraat (zie foto) komt er het dichtst bij in de buurt. Die heeft van mei tot en met augustus liefst 8290 keer geflitst, waarvan 7999 keer voor snelheid en 291 keer voor door rood rijden. Op gepaste afstand is de flitser op de N65 richting Den Bosch een goede nummer twee. Het is een van de vele palen op de N65 (in totaal werd er zo’n 16.000 keer geflitst op die weg), en flitst uitsluitend op te hard rijden: maar liefst 2873 keer deed-ie dat. Niet heel ver daarachter maakt de flitspaal op kruispunt Hart van Brabantlaan/Ringbaan West het podium compleet. 2592 maal ging die af, waarvan 2281 voor snelheid en 311 keer voor lak hebben aan rood licht.

Overige flitsers

Verder zijn zeer actieve flitsers in Tilburg die aan de Heikantlaan (1706 waarvan 1663 voor snelheid en 42 voor rood), de paal op de Ringbaan West richting Goirle (1578 waarvan 1194 voor snelheid en 384 voor rood), die op het kruispunt Ringbaan West/Wandelboslaan (1090 waarvan 966 voor snelheid en 124 voor rood). Ook op het begin van de Bredaseweg richting Gilze is het oppassen, al lijkt men die inmiddels wel door te hebben: daar werd zo’n 300 keer geflitst.

Lees ook:

Fietsen Heuvelstraat

Duurt lang: deze Tilburgse zaken zijn nog steeds niet open

Begint het bij jou ook zo te kriebelen als je langs een pand loopt dat helemaal verbouwd wordt? Het ...

7 x dingen die we nooit meer willen horen over Tilburg

Veel mensen uit andere steden in Nederland komen Tilburg weleens bezoeken. Bijvoorbeeld tijdens vers...

Yes! Glennis Grace komt naar Tilburg en je vindt haar hier

Glennis Grace trad de afgelopen jaren over de hele wereld op, had succes in de Verenigde Staten, maa...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.