Deze belangrijke veranderingen gelden vanaf nu bij de milieustraat

Door Thijs Dingemans 3 januari 2019

Als het goed is heb jij de nieuwe pas voor de milieustraat ook al binnen gehad. Bewaar ‘m vooral goed, want de oude pas is sinds 31 december niet meer geldig. Iedere inwoner van de gemeente Tilburg heeft een nieuwe pas gekregen die vanaf 1 januari 2019 geldt. Dat is nodig omdat er nu vaak misbruikt wordt gemaakt van de milieustraten Albion en Hoolstraat (Berkel-Enschot).

De gemeente heeft gemerkt dat veel mensen de pas niet alleen particulier gebruiken en daarom neemt het maatregelen. Met de nieuwe pas kun je maximaal 24 keer per jaar afval weggooien. Denk jij een 25e keer alsnog langs te gaan? Dan heb je pech: de paslezer op de milieustraat telt elk bezoek, dus je kunt niet sjoemelen met het aantal bezoeken.

De pas is gekoppeld aan het huis

Ieder huishouden in de gemeente Tilburg heeft de nieuwe pas ontvangen. Opvallend: ga jij verhuizen? Dan moet je de pas in je huis laten liggen. Die is dan voor de nieuwe bewoners. Rijd jij de milieustraat binnen en besef je opeens dat je de pas vergeten bent, dan mag je ‘m thuis ophalen! Zonder kaart kom je er namelijk niet in.

Meer gratis afval

Er is overigens nog meer veranderd. Sinds 1 januari kun je meer soorten afval gratis kwijt. Er hoeft alleen nog betaald te worden voor ongesorteerd bouw- en sloopafval en restafval. Je betaalt daar 25 cent per kilo voor. Nog beter is natuurlijk om je gebruikte spullen af te leveren bij de Tilburgse kringloopwinkels.

En waarom zijn deze wijzigingen nodig?

Nou, de gemeente merkt dat er nog teveel afval bij restafval wordt gegooid wat nog bruikbaar is. Dat is natuurlijk zonde omdat er nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Nu verdwijnt dat zo de oven in. En, misschien wel de belangrijkste reden: er wordt een hoop bedrijfsafval gedumpt op de milieustraat. Daar wil de gemeente vanaf.

Lees ook:

afvalscheiden tilburg

Afvalscheiden: wat moet waar? Doe de grote indebuurt afvalquiz!

Ben jij koning(in) afvalscheiden of heb je er maar scheid (grapje, schijt) aan? Sinds begin dit jaar...
plastic afval

Om gek van te worden: dit mag allemaal níet bij het plastic afval

Het lijkt zo simpel: je gooit al het plastic afval in de plastic afvalzak, papier en karton in de pa...

Wist je dit? Dit mag je allemaal in een Tilburgse kledingcontainer gooien

Nu de herfst is aangebroken en het weer langzaam aan kouder wordt, is het tijd om je kledingkast een...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.