Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 7 flitspalen in Tilburg flitsen het vaakst

Door Noah Godefroy 21 november 2019

Maar liefst drie miljoen verkeersovertredingen werden in Nederland geregistreerd in de periode van mei tot en met augustus 2019. 2,5 miljoen daarvan kwamen van onze grote vriend: de flitspaal. Dankzij een onderzoek van RTL Nieuws kunnen we nu precies zien welke knippers het ‘gevaarlijkst’ zijn voor automobilisten. Bij deze flitspalen in Tilburg is de kans het grootst dat jij een boete aan je broek hebt hangen!

Vooropgesteld: er is in deze periode minder geflitst dan vorig jaar het geval was. 300.000 keer minder maar liefst. De meest drukbezette flitspaal is er een in Delft; die flitste maar liefst 16.000 keer.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Bredaseweg

bredaseweg
Foto: Google Maps

Het is oppassen op de Bredaseweg richting Gilze, maar héél veel geflitst wordt er nu ook weer niet. Met driehonderd flitsen is het de minst flitsende paal in dit lijstje.

Ringbaan-West/Wandelboslaan

Foto: Google Maps

De volgende in deze lijst knipt namelijk al ruim drie keer zoveel. Op het kruispunt Ringbaan-West/Wandelboslaan werd 1090 geknipt, waarvan 966 voor te hard rijden en 124 voor rijden door rood licht.

Kruispunt Ringbaan-West/Bredaseweg

flitspalen
Foto: Google Maps

Net voor het kruispunt met de Bredaseweg staat aan de Ringbaan-West een paal die 1578 keer knipte. Dat was 1194 keer voor te hard rijden en 384 voor door rood rijden.

Heikantlaan

Heikantlaan
Beeld: Google Maps

Veel van de terrorpalen staan op of binnen de ringbanen, maar ook in Tilburg-Noord moet je op je hoede zijn. Daar staat aan de Heikantlaan namelijk een paal die 1706 keer flitste, waarvan 1663 keer voor snelheid en 384 keer voor door rood rijden.

Ringbaan-West/Hart van Brabantlaan

Foto: Google Maps

Heb je de paal vlakbij de moskee weten te ontwijken? Slecht nieuws: je bent nog niet veilig. Ga je bij de Ringbaan-West het heuveltje over, dan staat er weer een te wachten. Deze paal flitste 2592 keer. Dat was 2281 keer voor te hard rijden en 311 keer voor lak hebben aan rood licht.

N65

N65
Foto: Google Maps

De N65 richting Den Bosch (en vanaf Den Bosch naar Tilburg) is voor de scheurmuizen onder ons een hel. Over de hele weg staan flitspalen, en je cruisecontrol verkeerd afstellen, kan je écht veel centen kosten. In totaal werd er zo’n 16.000 keer geflitst en de Tilburgse grootverdiener had daar een aandeel van 2873 keer in.

Ringbaan-Oost/Caspar Houbenstraat

Foto: Google Maps

Hier is-ie dan: de ‘top’flitser van Tilburg. Hij staat op het kruispunt Ringbaan-Oost/Caspar Houbenstraat en jaagt ons de stuipen op het lijf. Maar liefst 8290 (!) keer werd hier iemand op de bon geslingerd, waarvan 7999 keer voor te hard rijden en 291 keer voor rood licht. Ben jij hier al eens gepakt?

Lees ook:

FLITS! Deze Tilburgse flitspaal zorgde voor meer dan 8000 boetes

Maar liefst drie miljoen verkeersovertredingen werden er in Nederland geregistreerd in de periode me...
trajectcontrole Burgemeester Letschertweg

Huh? Toch géén trajectcontrole op Tilburgse N-weg!

Er komt toch géén trajectcontrole op de provinciale weg N261 tussen Waalwijk en Tilburg! Dat meldt h...
verkeersboetes 2020

Pas op! Dit zijn de verkeersboetes voor 2020

Scheuren over de Heuvelring, snel rechts inhalen op de Ringbaan-Oost of even vlug door het rode verk...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.