Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Ziekenhuis Top 100 is bekend: zo scoort het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Door Rowie van der Vliet 8 november 2019

Hoe goed worden we eigenlijk verzorgd in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis? Het AD zocht het uit met de AD Ziekenhuis Top 100. Dit is hoe het Tilburgse ETZ scoorde.

De ziekenhuis maakt onderscheid tussen algemene- of streekziekenhuizen en topklinische ziekenhuizen. Het Tilburgse ziekenhuis staat op de 23ste plaats in de categorie topklinische ziekenhuizen. Ze staan op de… 23ste plek van de 26 ziekenhuizen in hun soort. Dat is beter dan in 2018, want toen stonden ze nog op de laatste plek. Wat fijn dat ze een paar plekken gestegen zijn! Vorig jaar kreeg het ziekenhuis dikke minpunten omdat medicijnen nog niet via de computer werden voorgeschreven. Sinds maart 2018 is dat wel voor elkaar, dus krijgt het ETZ dit jaar wat extra punten. De makers van de lijst keken hoe goed alle ziekenhuizen presteerden in 2018. Alle cijfers voor 2019 zijn natuurlijk nog niet bekend.

Beste ziekenhuizen

Het beste topklinische ziekenhuis? Daar mogen we toch een béétje trots op zijn. Het is er namelijk eentje in Brabant: het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Het beste streekziekenhuis was het Rivas Beatrixziekenhuis uit Gorinchem.

De Ziekenhuis Top 100

Het AD is elk jaar druk bezig om de Ziekenhuis Top 100 samen te stellen. De journalisten kijken naar 33 criteria criteria die iets zeggen over het niveau van de zorg, zoals toezicht op medicijngebruik, uitkomsten van veelvoorkomende of juist heel complexe operaties, de kwaliteit van de verpleging of tijdige start van een behandeling. De krant toetst ziekenhuizen in heel Nederland door middel van openbare cijfers en geeft patiënten de kans om de ziekenhuizen bepaalde keurmerken toe te kennen. Meer over hoe deze top 100 gemaakt wordt, lees je hier.

Lees ook:

'S Nachts

Zoveel Tilburgers voelen zich ongezond

Als iemand aan je vraagt of je denkt dat je gezond bent, wat zou je dan zeggen? Het CBS onderzocht h...
gezond eten tilburg

Hoe dan?! 7 x gezond uit eten in Tilburg

Of je nu streeft naar een killer body of niet, het is altijd een goed idee om gezond te eten. Reken ...
Dylan Kuis

Dylan helpt Tilburgers met problemen: ‘Ik hoef geen geld voor andermans geluk’

Dylan Kuis (21) weet nog goed hoe hij tijdens zijn depressie en eenzaamheid behoefte had aan praten ...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.