Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De milieustraat wordt aangepakt: dit gaat er gebeuren

Door Thijs Dingemans 25 januari 2018

In de rij staan om je afval weg te gooien is geen pretje. Sta je daar met je stinkende bak te wachten bij de milieustraat, ben je er éindelijk door, moet je alsnog lang wachten tot je zooi ook echt in de container ligt… De gemeente herkent dit probleem en gaat milieustraat Albion daarom aanpakken.

Allereerst worden de openingstijden vanaf 2 april aangepast. De milieustraat gaat twee uur eerder open en sluit een halfuurtje eerder. Dat betekent dat de nieuwe openingstijden zijn: maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 16.30 uur. Op die manier wil de gemeente zorgen voor een betere spreiding van bezoekers en minder dagelijkse ochtendfiles.

Extra rijbaan

Ook komt er vanaf half juli een extra toegangsweg – naast de bestaande rijbaan van de Caledoniastraat – om de doorstroom te verbeteren. Omdat dat wellicht zorgt voor wat drukte, worden verkeersregelaars ingezet op de drukke dagen.

Geen cash meer

Vanaf 2 april verandert er nog iets: je kunt dan alleen nog maar pinnen. De gemeente neemt die maatregel omdat ze tijd wil winnen. “Het goed sorteren van afval in verschillende containers of stortvakken kost veel tijd. Dit zorgt voor een gemiddeld lange bezoektijd per bezoeker. Het aantal bezoekers van de milieustraat Albion is de laatste jaren gestegen: van 135.000 in 2009 naar 162.000 bezoekers in 2017. Deze twee zaken zorgen dat de doorstroom niet goed is”, schrijft het op de website. Vanaf 2 april kun je dus niet meer contant betalen.

Zie ook: 

vuilnis feestdagen

Container te lang of te vroeg buiten? Dan krijg je nu een flinke boete

Ben jij ook zo iemand die de afvalcontainer altijd ruim op tijd buiten zet? Of laat je hem soms nog ...
afval

Zoveel afval is er vorig jaar opgehaald in Tilburg (en meer feitjes)

Goed bezig, Tilburgers! Met z'n allen hebben we vorig jaar toch maar mooi het restafval laten dalen!...
plastic afval

Dit is waarom je in Tilburg nergens die gratis zakken voor plastic afval kunt krijgen

Je kent het ongetwijfeld. Wil je als brave burger je plastic, metaal en drinkpakken keurig inleveren...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.