Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Burgemeester Theo Weterings: ‘Spreek mensen aan die zich niet aan coronaregels houden’

Door Rowie van der Vliet 23 juli 2020

Burgemeester Theo Weterings doet zijn samen collega-burgemeesters John Jorritsma (Eindhoven) en Jack Mickers (Den Bosch) een oproep aan alle Tilburgers: “Blijf mensen die zich niet aan de coronaregels houden aanspreken.” Dat meldt BD.

De laatste paar weken neemt het aantal coronabesmettingen in Nederland weer toe. Ook in Tilburg steeg het aantal positief geteste mensen. Daarom doen de drie burgemeesters samen een oproep om niet ‘te verslappen’. Tilburgers dienen stadsgenoten aan te spreken die zich de coronaregels negeren.

Onacceptabel

Tegen BD zeggen ze: “De besmettingen met corona nemen toe. Ook in onze provincie. Het gaat om besmettingen die veelal binnenshuis zijn opgelopen volgens het RIVM. In contacten met familie, vrienden, op kantoor. Dit baart ons zorgen. […] Wij hebben hier in Brabant laten zien hoe je het coronavirus de kop indrukt. En daar komt nu de klad in. Dat is onacceptabel.”

Daar blijft de oproep van de drie niet bij. Ze vervolgen: “Denk aan de volle IC’s, denk aan al die mensen die tegen het virus gevochten en verloren hebben, denk aan alle beperkingen die we hebben getrotseerd. Daarom: verslap niet!”

Testen

Theo Weterings en de andere voorzitters van de Veiligheidsregio’s sluiten af met de boodschap dat iedereen met coronaverschijnselen zich moet laten testen. Ook mensen die alleen last hebben van milde klachten.

Coronatest in Tilburg

Wil je een coronatest laten afnemen in Tilburg, dan hoef je niet eerst naar de huisarts. Een telefoontje naar de GGD is genoeg. Het nummer (0800-1202) is zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur, bereikbaar om een gratis afspraak te maken bij de coronateststraat. Het streven is dat je binnen 24 uur na je telefoontje getest wordt, echter wordt dit niet altijd gehaald. De laatste paar dagen is het erg druk bij de testlocaties, aldus AD.

Lees ook:

Aantal coronabesmettingen in Brabant neemt toe: zo zit het in Tilburg

De terrassen zijn alweer even geopend, een filmpje pakken is weer mogelijk en zo zijn er nog meer co...
Vakantiekermis 2020

De kermis is officieel begonnen: ‘Spreek elkaar aan op die anderhalve meter’

Een miljoen kermisgangers in tien dagen tijd wordt het hem niet helemaal. "Een ding was duidelijk: d...
Terras Tilburg coronaboete

Riskeer geen coronaboete: aan deze regels moet je je deze zomer houden

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje...

adv.