Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Burgemeester Theo Weterings krijgt loonsverhoging: dit gaat hij vanaf 2020 verdienen

Door Rowie van der Vliet 7 oktober 2019

Burgemeester Theo Weterings kan volgend jaar met een blij(er) gezicht naar zijn loonstrookje kijken. Hoezo dan? Nou, vanaf 2020 krijgt hij loonsverhoging! Hij gaat er zo’n €224,15 per maand op vooruit.

Leuk die loonsverhoging, maar jij wilt natuurlijk natuurlijk weten hoeveel hij precies per maand erbij ziet komen op z’n rekening. Wij zochten het voor je uit!

Ieder jaar loonsverhoging

Die €224,15 is goed voor een loonsverhoging van 1,99 procent, want burgemeester Weterings verdient in 2019 bruto €11.207,56 per maand. Vanaf 2020 komt dit maandelijks uit op €11.431,71. Een heel mooi bedrag, waar uiteraard nog het nodige af gaat aan belasting. Netto zal hij iets meer dan de helft hiervan overhouden. Zouden wij alsnog voor tekenen!

Landelijk bepaald

Voor wie nu meteen roept ‘Hoe kan dit, hebben we soms geld over in Tilburg?’, is er een logische verklaring. Het salaris van burgemeesters en wethouders is landelijk bepaald. Denk je nu: ‘Waarom specifiek die 1,99 procent?’ Die salarisverhoging geldt ook voor alle burgemeesters in het land.

Deze burgemeesters verdienen nog meer

Mocht je zelf spontaan een carrière als burgemeester willen, kies dan meteen voor een grote gemeente. Het salaris is namelijk afhankelijk van het aantal inwoners. Burgemeesters van hele kleine gemeentes (minder dan 8000 inwoners) verdienen €6.565,43, burgemeesters van hele grote gemeentes (meer dan 375.001 inwoners) krijgen €12.246,36.

Lees ook:

weterings

Burgemeester Weterings saai? Wij zochten hem op en vinden van niet!

Een rijpe Harry Potter. Onze eigen Tim Cook. Ietwat saai, maar wel kennis en deskundig: de meningen ...
weterings

7 dingen die je nog niet wist over de burgemeester van Tilburg

We weten natuurlijk dat onze burgemeester Theo Weterings een bezig bijtje is en het liefst o-ver-al ...
Voedselbank armoede in Tilburg

Feiten en cijfers: zoveel Tilburgers leven in armoede

Wow, dat is schrikken! Er leefden bijna 939 duizend Nederlanders in armoede in 2017. Dat is ongeveer...

Meer over

Gemeente

adv.