Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x de gekste regels in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 24 februari 2018

In Nederland staan er heel wat gekke regeltjes vastgelegd in het wetboek van de gemeente. Zo mag je in Bunschoten geen condoom verkopen op straat en in Deventer is het echt niet de bedoeling dat je rond 5 december verkleed gaat als Sinterklaas. Hoe zit dat eigenlijk in Tilburg? We doorgronden de Algemene Plaatselijke Verordening en keken naar de gekste regels in de gemeente Tilburg.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Geen hond in de zandbak

Hond in het park
Foto: Pixabay

Het klonk zo handig: je kind naar de speeltuin meenemen en tegelijkertijd de hond uitlaten. Zo kunnen de kinderen zich even helemaal laten gaan en de hond is ook weer eens buiten. Helaas is het in Tilburg niet toegestaan om honden te laten chillen of zelfs te laten lopen in een speeltuin, zandbak of speelweide. Een park kan wel, maar zorg er wel voor dat je alles netjes achterlaat.

Niet paffen in het bos

Gekke regels in Tilburg zoals niet roken in het bos
Foto: Pixabay

Voor de rokers onder ons is een sigaretje opsteken echt rustgevend. We kunnen ons best voorstellen dat dit tijdens een wandeling in het Wandelbos, de Oude Warande of Stadsbos013 nog fijner is. In de winter is dit geen probleem, maar de burgemeester kan een bepaalde periode instellen waarin je in het bos en 30 meter er vandaan echt niet mag paffen. Vaak is dit in de zomermaanden, want dan is er meer kans op bosbrand.

Gooi dat stoepkrijt maar weg

Stoepkrijt
Foto: Pixabay

Stoepkrijten, wie heeft het vroeger niet gedaan? Tilburgse kinderen zullen toch echt hun eigen tuin of balkon moeten versieren. Het is namelijk niet toegestaan om met kalk, krijt, verf of kleur een teken, letter of cijfer af te beelden op de weg of ‘gedeelte van een onroerende zaak dat vanaf de weg zichtbaar is’. Graffiti is dus ook niet altijd toegestaan.

Niet te hard bidden

Bidden
Foto: Pixabay

Heb je ’s avonds of in de vroege ochtend last van een luide kerkklok of hard geluid van de moskee? Dat mag niet! Als het lawaai te horen is van 23.00 en 7.00, harder is dan 10db(A) en oproept tot gebed dan is het strafbaar. Schijnbaar was het nodig om deze regel in het wetboek op te nemen.

Koekeloeren met een verrekijker

Verrekijker
Foto: Pixabay

Deze regel is er ook een in de categorie ‘het was nodig om te vermelden’. Dat je niet naar iemand mag kijken met een verrekijker is meer dan logisch. Al helemaal niet als deze persoon zich veilig in een eigen huis of woonboot bevindt. Alleen vinden we het toch een beetje gek dat het is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening.

Pas op voor gladheid

Snow Sliding GIF - Find & Share on GIPHY

Via GIPHY

Warm is anders, maar gelukkig kunnen we deze zomer nog geen vorst verwachten. Wanneer het wel heeft gevroren is fatsoenlijk door Tilburg bewegen nog een hele opgave. Helemaal als een of andere koekwaus een emmer water op de weg gooit of überhaupt met water in plaats van zout loopt te strooien. We kunnen ons niet voorstellen dat iemand zoiets zou doen, maar het staat niet voor niks opgenomen in het wetboek. Toch?

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.