Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Welkom! Dit dorp hoort vanaf 2021 bij Tilburg

Door Rowie van der Vliet 29 oktober 2020

Gemeente Tilburg ziet er volgend jaar iets anders uit. Gemeente Haaren gaat verdwijnen en dat zorgt ervoor dat Biezenmortel bij ons gaat horen.

Houdoe Haaren! De dorpen die nu onder deze gemeente vallen worden ‘geadopteerd’ door gemeentes uit de buurt. Tilburg neemt ook een dorp over en krijgt dus Biezenmortel erbij. Haaren zelf valt straks onder de gemeente Oisterwijk, Esch wordt onderdeel van de gemeente Boxtel en Helvoirt schalen we onder Vught.

Gemeente opdoeken

Een gemeente opdoeken doe je niet van de ene op de andere dag. In 2017 werd de beslissing genomen nadat de meerderheid van de burgers uit de Gemeente Haaren liet weten een herindeling te willen, zo valt te lezen in de herindelingskrant Haaren. In juni 2019 volgde er na wat wikken en wegen een definitief herindelingsadvies. De minister van Binnenlandse Zaken maakte daar weer een herindelingswet van, die de koning heeft ondertekend. En zo is het rond!

Biezenmortel hoort bij Tilburg

Als Tilburgers zullen we niet heel veel merken van de verandering. Alleen zien we straks op het welkomsbord van Biezenmortel ook Gemeente Tilburg staan.

Bericht van de burgemeester

De burgemeester van Tilburg heet Biezenmortel alvast van harte welkom in de herindelingskrant Haaren. Hij merkt op dat mensen hem nog het meest vragen: waarom moet het zo lang duren voordat we bij Tilburg horen? “Wij willen een zorgvuldige overgang”, aldus de burgemeester. Hij laat bewoners weten dat het dorp bij ons in goede handen is. “We zijn ons ervan bewust dat het voor u heel belangrijk is dat uw dorp, dorp kan blijven. Daar kan ik me alles bij voorstellen. Maar ik weet zeker dat u, net als de inwoners van Berkel-Enschot en Udenhout, zult ervaren dat aan het kleinschalige ons-kent-onskarakter van uw Biezenmortel niets zal veranderen.”

Eigen karakter en sfeer

Rolph Dols, de toekomstige wethouder van het dorp, kan dit alleen maar beamen. “Het eigen karakter en de sfeer van Biezenmortel zullen wat dat betreft niets aan kracht inboeten”, zo laat de wethouder via de herindelingskrant weten. De dorpswethouder zegt er alles aan te doen om de huidige voorzieningen in stand te houden en zet zich in voor toekomstige ontwikkelingen. Woon je in Biezenmortel en heb je daar wel ideeën over? Dan maakt Rolph graag tijd voor jou vrij.

Dingen zullen anders lopen

De gemeente erkent dat Biezenmortelaren misschien zullen merken dat onze gemeente een grote organisatie is en dat dingen anders lopen. “Er zijn nou eenmaal minder korte lijnen dan bij de gemeente Haaren het geval was.” Heb je daar last van? Dan staan omgevingsmanager Marc van Akkeren en Wijkregisseur Helmy van Ingen voor je klaar. Je kunt ze bellen via deze nummers.

Lees ook:

Willem II-straat

Gemeente trekt 1,1 miljoen uit: deze zes straten in de binnenstad gaan op de schop

Dit voorjaar maakte de gemeente bekend ruim 1,1 miljoen euro uit te trekken voor groen in de binnens...
afval naast container

Wow! Zoveel haalt de gemeente binnen aan boetes voor afval

Afval: we raken er maar niet over uitgepraat. Bijna iedere week schrijven wij wel een stuk over wat ...

De gekste Tilburgse gemeenteregels waar wij ons aan moeten houden

Hoe braaf je ook bent, je hebt vast wel eens een van deze rare Tilburgse gemeenteregels overtreden. ...

Meer over

Gemeente

adv.