Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Benieuwd? Dit verdient de burgemeester van Tilburg in 2020

Door Merel van Dijk 20 februari 2020

Altijd al benieuwd geweest wat burgemeester Theo Weterings eigenlijk op zijn rekening gestort krijgt? We gokken dat er best wat Tilburgers zijn die een maandje van salaris willen ruilen. Dit verdient de burgemeester van Tilburg.

Laten we met de deur in huis vallen. Dit is om precies te zijn €11.431,71 per maand (bruto). En ja je leest het goed, maandelijks. Al trekt de belasting daar natuurlijk nog wel iets vanaf.

Wat doet hij precies?

Voor veel mensen is de burgemeester het gezicht van de gemeente. Maar wat doet hij nou eigenlijk precies? Om te beginnen is hij de voorzitter van het college van burgemeester en wethouders én van de gemeenteraad. Ook zorgt de burgemeester voor de tijdige voorbereiding, vaststelling en uitvoering van het gemeentelijke beleid. Daarnaast heeft hij ook eigen inhoudelijke taken met name op het terrein van openbare orde en veiligheid én is hij opperbevelhebber bij crises, rampen en zware ongevallen. Als laatste zorgt hij voor een goede samenwerking met andere gemeenten en overheden. Best een hoop, toch? De burgemeester van Tilburg verdient hier ook een aardig salaris mee.

Landelijk bepaald

Het salaris van burgemeesters en wethouders is landelijk bepaald. Mocht je zelf spontaan een carrière als burgemeester willen, kies dan meteen voor een grote gemeente. Het salaris is namelijk afhankelijk van het aantal inwoners. Burgemeesters van hele kleine gemeentes (minder dan 8000 inwoners) verdienen € 6.565,43 per maand, burgemeesters van hele grote gemeentes (meer dan 375.001 inwoners) krijgen maandelijks een brutobedrag van €12.246,36.

Lees ook

Applaus

Gemeentelijke belastingen: dit betaal je in 2020 in Tilburg

Rioolheffing, afvalstoffenheffing of hondenbelasting: om de stad leefbaar te houden, betalen we geme...
gemeente

Lachen! Gemeente Tilburg is genomineerd voor de meest positieve overheidsorganisatie

Denk je bij de Gemeente Tilburg aan een brok positiviteit? Zeg maar de glas-halfvol-mentaliteit en e...
scanauto

Kassa voor de gemeente! Scanauto zorgt voor zesduizend parkeerboetes per maand

Ka-ching! Sinds dat de scanauto's door de straten van Tilburg rijden, mogen ze bij de gemeente in hu...

adv.