Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barbecueën in het park, mag dat?

Door Rowie van der Vliet 17 april 2018

Lekker weer vraagt om een gezellige barbecue in het park. Laad je picknickmand vol met worstjes, groentes en marshmallows, sjouw een koelbox mee met koud bier en neem de wegwerpbarbecue onder de arm. Maar uh… mag dat eigenlijk wel?

Geen zorgen, je hoeft je weekendplannen niet om te gooien. In Tilburg is het toegestaan om te barbecueën in het park. Of je dat nu van plan bent in het Wilhelminapark, Reeshofpark, Stadspark, Kromhoutpark, Leijpark of de Muzentuin. Alleen in de Interpolistuin wordt worstjes roosteren iets lastiger, want dit park is geen openbare ruimte maar officieel eigendom van Interpolis. Nog een ding: dat koude biertje kun je ook wel vergeten, want het is strafbaar om je in de openbare ruimte te begeven met een aangebroken blik of fles alcohol.

Hamburger in de fik

Tilburgers die enthousiast naar het park rijden, dienen meer mee te nemen dan enkel een barbecue, eten en drinken. Het kan zomaar gebeuren dat de hamburger waar je smachtend naar zat te staren in de fik vliegt. Een park heeft niet zomaar brandblussers aan de bomen hangen, dus je bent zelf verantwoordelijk om een deken of brandblusser mee te nemen voor het geval de barbecue in brand vliegt.

Buurtfeest

Weet je nou zoveel vrienden bij elkaar te sprokkelen dat jouw barbecue de vorm van een buurtfeest aanneemt? Dan moet je minimaal vier weken van te voren een vergunning aanvragen bij de gemeente. Een werkweek voor jouw geplande feestje hoor je of de gemeente toestemming geeft. Op een buurtfeest is barbecueën gewoon toegestaan, behalve als je van plan was dit te doen onder een afdak.

Geen boete

Gelukkig blijkt een BBQ houden in het park niet tot een boete te leiden. Toch zijn er heel wat dingen in Tilburg waarvoor je eigenlijk wél een boete had moeten krijgen:

10 x boetes voor dingen waar je je vást al eens schuldig aan hebt gemaakt

Natuurlijk weten we allemaal dat je niet door rood mag fietsen en dat alcohol op straat drinken hart...

En deze 6 ‘gekke’ regels hanteert de Gemeente Tilburg:

Hond in het park

6 x de gekste regels in Tilburg

In Nederland staan er heel wat gekke regeltjes vastgelegd in het wetboek van de gemeente. Zo mag je ...

Meer over

Doen Gemeente

adv.