Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Afval in de verkeerde kliko: zo hoog is de boete in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 27 oktober 2020

Stel: je hebt net een lekkere banaan opgepeuzeld, maar je GFT-bak is écht even niet te bereiken. Wat gebeurt er dan als je de schil toch stiekem bij het papier gooit? Of wanneer je per ongeluk een oude krant bij het restafval doet? In Tilburg kun je in de problemen komen als je afval in de verkeerde kliko gooit.

Wanneer je je afval niet goed scheidt, kan de gemeente je een boete geven. Van maart tot oktober 2020 zijn er tweehonderd boetes uitgedeeld. Dat leverde 40.000 euro aan boetes op! Daarnaast kreeg de gemeente nog eens 15.000 euro aan schoonmaakkosten.

Afval in de verkeerde kliko

Zit er toch afval in de verkeerde container? Dan kan je een gele kaart aan de kliko verwachten met een waarschuwing. Is het de tweede keer nog niet goed? Hoppa dan kun je een oranje kaart verwachten. De derde keer? Een rode kaart en een boete van 95 euro. Dit gebeurt niet alleen als iemand ziet dat je afval in de kliko van een ander dumpt.

Afval dumpen

Ook voor afval dumpen kun je straf verwachten. Wie restafval illegaal wil dumpen, kan een boete van 389 euro krijgen. De opruimkosten zijn – die beginnen bij 176 euro – er dan nog niet eens bij opgeteld. Glas bij de glasbak laten staan of kleding tegen de kledingcontainer laten leunen kan je ook geld kosten: hiervoor staat een boete van 95 euro. De gemeente vertelt aan Brabants Dagblad dat je het beste een melding kunt maken van de volle container en het afval tijdelijk naar huis neemt.

Lees ook:

afval naast container

Wow! Zoveel haalt de gemeente binnen aan boetes voor afval

Afval: we raken er maar niet over uitgepraat. Bijna iedere week schrijven wij wel een stuk over wat ...
Mag dat afval scheiden Tilburg

Afval scheiden in Tilburg: welk afval hoort in welke afvalbak?

In Tilburg zijn we ondertussen gewend dat we ons afval moeten scheiden, maar soms is het nog wel eve...
Kim

Kim is het helemaal beu: ‘Als je hier naar buiten loopt, struikel je over de rotzooi’

Kim Jessat-Llewellyn wil echt geen klikspaan zijn en is heus geen heilig boontje. Maar al het illega...

Meer over

Gemeente

adv.