Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel afval is er vorig jaar opgehaald in Tilburg (en meer feitjes)

Door Rowie van der Vliet 22 januari 2018

Goed bezig, Tilburgers! Met z’n allen hebben we vorig jaar toch maar mooi het restafval laten dalen! In 2016 werd er 176 kilo weggebracht en in 2017 namelijk 160 kilo. Dit komt doordat we allemaal beter zijn gaan sorteren. De gemeente komt op de proppen met deze cijfers en andere feitjes.

Niet alleen qua restafval gaat het de goede kant op. Er is vorig jaar namelijk maar liefst 4.800.000 PMD-afval (plastic, metalen verpakkingen en drankkartons) opgehaald. Daar heeft de mindering in restafval zeker iets mee te maken! Benieuwd hoeveel kilo we in de glasbak hebben gegooid? Dat is gemiddeld 21 kilo per inwoner.

Veel keukenafval

Toch kan het restafval nóg beter. De gemeente laat weten dat er nog veel keukenafval (GFT) bij zit. Vorig jaar zijn er 172.800 biologisch afbreekbare afvalzakjes uitgedeeld voor groente, fruit- en tuinafval. Wist je dit niet? Geen zorgen, in 2018 zijn de afvalzakjes nog steeds gratis af te halen bij een stadswinkel. Gratis zakken voor plastic zijn er trouwens niet meer.

120 vuilnismannen en vrouwen

Grote kans dat je iets minder meubels naast een container zag staan. De milieustraten Albion en Hoolstraat zijn vorig jaar 225.000 keer bezocht. Over containers gesproken: bij flats en appartementen zorgden 120 vuilnismannen en vrouwen wekelijks voor het legen van 71630 containers. Toppers!

Schouderklopje voor inwoners

De gemeente Tilburg deelt voor nu een schouderklopje uit aan alle ondernemers. Maar ze laat ook weten dat het nog beter kan. Over twee jaar hoopt ‘d’n geminte’ het restafval terug te dringen naar 140 kilo.

Infografic afval
Foto: Gemeente Tilburg

Lees ook:

plastic afval

Dit is waarom je in Tilburg nergens die gratis zakken voor plastic afval kunt krijgen

Je kent het ongetwijfeld. Wil je als brave burger je plastic, metaal en drinkpakken keurig inleveren...
vuilnis feestdagen

Container te lang of te vroeg buiten? Dan krijg je nu een flinke boete

Ben jij ook zo iemand die de afvalcontainer altijd ruim op tijd buiten zet? Of laat je hem soms nog ...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.