Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aangepaste dienstregeling voor de bus: dit betekent het voor Tilburg

Door Rowie van der Vliet 26 augustus 2020

Docenten geven les op afstand, er wordt meer thuisgewerkt en scholen spreiden de lestijden. Hierdoor pakken we minder vaak of op andere tijden de bus. Arriva voert daarom in Tilburg en andere steden een aantal aanpassingen door in de dienstregeling vanaf maandag 31 augustus.

De vervoersmaatschappij meldt dat op sommige plaatsen minder ritten in de spitsuren en meer ritten in de daluren rijden. De stadsdiensten in Tilburg (en Bergen op Zoom, Breda, Den Bosch en Roosendaal) rijden volgens de reguliere dienstregeling. In de avonduren, tijdens vakantieperiodes en in het weekend blijft de dienstregeling ook hetzelfde.

De belangrijkste wijzigingen

Wat verandert er dan wel? Let op: we benoemen hier alleen wijzigingen die relevant zijn voor mensen die reizen van of naar Breda. Hier vind je alle wijzigingen in Brabant.

  • Lijn 132 Baarle-Nassau – Tilburg: De ochtendspitsfrequentie eindigt later, tussen 09.15 en 10.15 uur wordt elk half uur i.p.v. elk uur gereden.
  • Lijn 132 Baarle-Nassau – Tilburg: De middagspitsfrequentie begint eerder, tussen 13.30 en 14.00 uur wordt elk kwartier i.p.v. elk half uur gereden.
  • Lijn 140 Tilburg – Den Bosch: de middagspits frequentie begint eerder, tussen 11.00 en 14.00 uur wordt elk halfuur i.p.v, elk uur gereden.
  • Lijn 601 Tilburg CS – Stappegoor: in de ochtendspits blijft de huidige 7,5 minuten dienst gehandhaafd. Vanaf 10.00 uur wordt een kwartierdienst geboden.
  • Lijn 632 Baarle-Nassau – Tilburg: let op: deze lijn rijdt een nieuwe route van Baarle-Nassau naar Tilburg en sluit aan op lestijden van het Mil Hill College in Goirle, lijn 632 rijdt niet meer naar Breda. Alternatief naar Breda is lijn 132.

Deze lijnen rijden niet

Er zijn ook buslijnen die helemaal niet rijden. Naast de nightliners en buurtbussen rijden de volgende lijnen van of naar Tilburg niet:

  • De nightliners in Tilburg, Breda en Den Bosch
  • Buurtbussen
  • Lijn 602 Waalwijk – Tilburg Stappegoor
  • Lijn 629 Oosterhout – Tilburg
  • Lijn 636 Waalwijk – Tilburg

Mondkapjesplicht

De verplichting om een mondkapje te dragen blijft. Aanvullend plaatst Arriva in de loop van september in de grote bussen zogenaamde ‘kuchschermen’ bij de bestuurdersplaats. Als deze zijn geïnstalleerd, kun je weer voorin instappen en bij de chauffeur betalen. Tot die tijd kun je geen toegangskaartje in de bus kopen en check je in met een geldig vervoersbewijs (zoals een ov-chipkaart of e-ticket).

Lees ook:

corona-update Tilburg

Corona-update van het RIVM: dit zijn de laatste cijfers van Tilburg

Tijd voor een corona-update. In de afgelopen week zijn 3.588 Nederlanders positief getest op het cor...

Nieuwe coronamaatregelen: dit vinden Tilburgers ervan

“Om maar met de deur in huis te vallen: het gaat niet goed met de ontwikkelingen rondom het coronavi...
filmfestival Tilburg

Cool! Er komt een internationaal filmfestival naar Tilburg

Er komt weer een internationaal filmfestival in Tilburg! Jazeker, niet in Cannes, Venetië of New Yor...

adv.