Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

10 x de populairste meisjesnamen in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 3 augustus 2020

Inspiratie nodig? Of gewoon heel benieuwd hoe jouw stadsgenoten hun kinderen noemen? Dit waren in 2019 de populairste meisjesnamen in Tilburg. Ook leuk om gewoon lekker doorheen te scrollen natuurlijk. We tellen af van 10 naar 1. 

Bron: Gemeente Tilburg en 24Baby

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Elena (6 meisjes in 2019)

Mothers Day Baby GIF - Find & Share on GIPHY

Elena stamt af mogelijk van de Griekse naam Helen/Helene. Het betekent fakkel, maan of licht. Ook kan het afstammen van het Arabische woord ‘ellinor’, wat staat voor ‘God is mijn licht’.

Nora (7 meisjes in 2019)

Hungry Baby GIF - Find & Share on GIPHY

Nora is een Arabische of Latijnse naam. Het staat voor ‘God is mijn licht’, eer, medelijden, licht of vlam. In 2019 kregen 7 Tilburgse meisjes deze naam.

Emma (7 meisjes in 2019)

Baby Spinning GIF - Find & Share on GIPHY

De meisjesnaam Emma betekent verbonden of machtig. Waarschijnlijk is het een verkorting van namen die beginnen met ermin of irmin. Wist je dat de naam al heel lang bestaat? Er zijn documenten uit 1002 gevonden waarop staat dat een Emma trouwde met de Engelse koning Ethelred.

Zoë (8 meisjes in 2019)

Baby GIF - Find & Share on GIPHY

De naam Zoë is ook populair in Tilburg! Vorig jaar werden er 8 meisjes zo genoemd. Het is een Griekse naam dat is afgeleid van het woord ‘zoè’ of ‘zooè’ en betekent leven of heilige. Je kunt het uitspreken als zo-ee of zo-ie.

Hannah (8 meisjes in 2019)

Baby GIF - Find & Share on GIPHY

Hannah kan een andere schrijfwijze zijn van de Hebreeuwse naam Hanna, wat ‘Hij (God) heeft mij benadigd’ betekent. Misschien is het ook wel afgeleid van de naam Hans. De betekenis verschilt niet veel, want dit is ‘God is genadig’.

Elif (8 meisjes in 2019)

Baby Intense Reading GIF - Find & Share on GIPHY

Elif is een Turkse naam en in 2019 werden 8 Tilburgse meisjes zo genoemd. Wat leuk! Het betekent slank en tenger, maar is ook afgeleid van alif. Dat is de eerste letter van het Arabische alfabet.

Noor (9 meisjes in 2019)

Fuzzy Face On Face GIF - Find & Share on GIPHY

Hé, we zijn eigenlijk alweer bij de top 3 beland, want Noor staat op een gedeelde derde plaats. Nee, de naam geeft niet aan dat iemand uit Noorwegen komt, maar heeft andere betekenissen. Het staat voor ‘God is mijn licht’, medelijden, eer, licht of vlam.

Lena (9 meisjes in 2019)

Baby Kiss GIF - Find & Share on GIPHY

Lena was ook een van de populairste meisjesnamen in 2019 in Tilburg. Benieuwd naar de betekenis? Dat is sterk, genadig, leeuw, de schitterende of de stralende.

Julia (10 meisjes in 2019)

Shocked Baby GIF - Find & Share on GIPHY

Wat heeft Julia Roberts te maken met tien meisjes die in 2019 in Tilburg geboren zijn? Ze hebben dezelfde voornaam! Het is niet helemaal duidelijk waar de naam nou precies vandaan komt. Volgens sommigen is het afgeleid van Julius dat ‘de eerste/wollige baardharen’ betekent. Ja, serieus! Maar de naam kan ook staan voor ‘de jeugdige’ of ‘aan Jupiter gewijd.

Mila (11 meisjes in 2019)

Baby Reaction GIF - Find & Share on GIPHY

Van alle populaire meisjesnamen in 2019 was Mila het populairst. Het betekent geliefd, duizend of zacht en vriendelijk. De naam heeft een Slavische, Latijnse, Griekse en Italiaanse afkomst.

Lees ook:

babynamen

Dit zijn de populairste babynamen in Tilburg van de afgelopen 50 jaar

Naast een jaarwisseling, mogen we dit jaar natuurlijk ook spreken van een decenniumwisseling. En dat...
baby's

Cute! 11 x de schattigste baby’s van Tilburg

We lieten je al eerder zien dat we een hoop schattige baby’s in Tilburg hebben. Wat blijkt: er zijn ...

Dierenfilmpje! We gingen op kraambezoek bij de babyaapjes in De Oliemeulen

Hoe schattig?! Dierenpark De Oliemeulen mag véél beschuit met roze en blauwe muisjes uitdelen. Sinds...
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.