Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

10 x boetes voor dingen waar je je vást al eens schuldig aan hebt gemaakt

Door Rowie van der Vliet 28 februari 2018

Natuurlijk weten we allemaal dat je niet door rood mag fietsen en dat alcohol op straat drinken hartstikke verboden is. Maar al ben je de meest brave burger, wij durven te wedden dat jij je weleens aan één van deze dingen schuldig hebt gemaakt. En de kans is ook vrij groot dat je er gewoon mee weggekomen bent. Good for you en je portemonnee, want dit zijn de boetes die er officieel voor staan.

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Verboden te zwemmen

Piushaven in de zomer
Foto: indebuurt

Zwemmen in de Piushaven: hartstikke leuk natuurlijk, maar ook verboden. Duik je toch het kanaal in of ga je zwemmen op een andere plek waar dat niet mag (zoals de Oostplas) en word je gesnapt? Dan kost je kletsnatte avontuur je €140,-. Op de meeste plekken in dit lijstje kun je zwemmen zonder een boete te riskeren.

Je bent er roodgloeiend bij

Via GIPHY

Bedenk even wat je allemaal kunt doen voor €65,-. Een avond uit eten, een nieuwe broek kopen of naar een vet concert. Bedenk nu even hoe vaak je al door een rood stoplicht bent gelopen. Je snapt het al: de boete voor lopen door een rood verkeerslicht is €65,-. Beter wacht je dus even tot het groen is.

Haastige spoed

Via GIPHY

Rijd je door het rood op je fietsie? Dat kan je €90,- kosten. Want dat is de boete die je mag betalen als je door een rood stoplicht fietst. En geef toe: dat doe je héél erg vaak in Tilburg.

Rollend naar huis

Via GIPHY

Misschien is het in het vervolg beter om letterlijk rollend naar huis te gaan na een avondje stappen dan de fiets te pakken, want voor fietsen onder invloed staat een boete van €100,-. Onder invloed ben je trouwwens al als je als vrouw één glas, en als man twee glazen alcohol op hebt! Is er iemand die deze boete nooit heeft overtreden?

Tring tring, geen fietsbel

Via GIPHY

  1. Heb je een fietsbel?

a) Nee: €35,- boete

b) Ja: ga door naar vraag 2

2. Is je fietsbel deugdelijk? (Doet ‘ie het?)

a) Nee: €35,- boete

b) Ja: fantastisch!

Koop losse fietslampjes in

Light That 70S Show GIF - Find & Share on GIPHY

Via GIPHY

Ja, we weten het: je raakt de losse fietslampjes áltijd kwijt. En toch raden we je aan om die €3,- (bijvoorbeeld bij Giga-Bikes of Guill van de Ven) eraan uit te geven. Want word je gesnapt vanwege fietsen zonder licht dan ben je €55,- kwijt.

Zwartrijden

Via GIPHY

‘Ik kon helaas niet inchecken want mijn hond heeft mijn ov-chipkaart opgegeten’, je kunt het proberen natuurlijk, maar de kans is vrij groot dat de conducteur je gewoon een boete voor reizen zonder geldig vervoersbewijs uitschrijft. En dat is *katjing* €90,-.

Even snel paffen

Via GIPHY

Heeft je hond daadwerkelijk je ov-chipkaart opgegeten en heb je daar zoveel stress van dat je echt even een sigaretje op moet steken op het perron? Niet doen (tenzij het binnen de rooklijnen is)! Voor roken op een plek waar het niet mag staat namelijk een boete van €90,-. En ja, dat is evenveel als zwartrijden. Wist je dat hier trouwens ook niet mag paffen?

Biertje voor onderweg

Sexy Isaac Hayes GIF by The Official Giphy page of Isaac Hayes - Find & Share on GIPHY

Via GIPHY

Een BVO’tje: Biertje Voor Onderweg, wie heeft er niet weleens eentje genomen? Maar word je aangehouden met een aangebroken fles of blik alcohol op de openbare weg, dan krijg je een Boete Voor Onderweg van maar liefst €90,-. Toch zonde…

Orde!

Via GIPHY

Orde in de kroeg! Beter luister je naar de barman, uitsmijter en toiletjuffrouw en gedraag je je netjes in het café, want voor het verstoren van de orde in een uitgaansgelegenheid kan je zomaar een boete van €370,- krijgen. Een bedrag waarvoor je makkelijk een rondje of zeventien op het terras kunt geven.

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.