Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes, dit restaurant in Tilburg behoudt haar Michelinster

Door Rowie van der Vliet 13 januari 2020

Het was duimen geblazen voor horecaondernemers door heel Nederland: in het DeLaMar Theater zijn de Michelinsterren uitgedeeld. Tilburgers mogen een feestje vieren, want één toprestaurant behoort tot de crème de la crème met een heuse Michelinster.

Anonieme inspecteurs bezoeken elk jaar restaurants in Nederland en dus ook Tilburg om te beoordelen of zij een Michelinster verdienen. De deskundigen letten hierbij vooral op smaak, de presentatie en prijs-kwaliteitsverhouding. Heb je een ster of zelfs meerdere in de pocket? Dan behoor je tot de beste restaurants van Nederland.

Goed nieuws voor… Monarh

In dit overzicht belanden is niet zomaar iets. Monarh stond vorig jaar voor het eerst in de lijst der lijsten. Het was een droom die uitkwam. De hele dag stond de telefoon roodgloeiend en eigenaar Danny Kovacevic kon maar moeilijk bevatten wat er allemaal op hem af kwam. Dit jaar was het minder spannend voor hem. Zenuwachtig zijn was niet nodig, want Monarh heeft ook in 2020 de enige Michelinster van Tilburg.

‘Monarh is verbazingwekkend’

Op de prachtige recensie in de Michelingids 2020 mag het team trots zijn. “Monarh is verbazingwekkend”, zo begint het artikel. Michelin is onder de indruk van het klooster dat meer dan 125 jaar oud is. “Maar het echte spektakel ligt in het bord.” Chef-kok Paul Kappé kan weer flink wat complimenten in zijn zak steken. Zowel over zijn details, hoe de borden worden opgemaakt en de combinatie van schoonheid en intense smaken. Ben je extra benieuwd geworden naar Monarh?

Volgens Michelin zijn de specialiteiten:

  • de paling en varkenshiel met groene kruiden en koolraap
  • reebokrug met boekweit, cassis en specerijenjus
  • After Eight Monarh style

Acht nieuwkomers, zes restaurants verliezen ster(ren)

Nog even alle headlines op een rij: acht nieuwkomers in heel Nederland namen een ster in ontvangst. Zes restaurants kregen slecht nieuws te horen en verloren hun ster(ren). Voorafgaand aan deze uitreiking telde ons land achttien tweesterrenrestaurants en twee zaken met drie Michelinsterren. Dit aantal blijft gelijk, in totaal zijn er nu 111 sterrenrestaurants in Nederland. Bekijk hier meer details.

Lees ook:

vacatures

Gaaf! Monarh krijgt een tweede vestiging in Tilburg

Wauw, het gaat lekker met Monarh! In 2017 stonden ze eindelijk in de prestigieuze Lekker-gids en nu ...

Dit zijn de vijf beste restaurants van Tilburg volgens de GaultMillau 2020

Feest bij vijf restaurants in Tilburg! Ze mogen de champagne inschenken, want deze culinaire toppers...
zaken kerstdagen

Dit zijn de beste restaurants in Tilburg volgens de prestigieuze lijst Bib Gourmand 2020

Bib bib hoera! Michelin (juist ja, die van de Michelinsterren) ging op pad om te testen welke Nederl...

Meer over Restaurant Monarh ontdekken?

Restaurant Monarh restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Bredaseweg 204-08, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.