Wijntje erbij? Het is bijna tijd voor het eerste wijnfestival van Tilburg

Door Rowie van der Vliet 15 januari 2019

Santé! Na veel bierfestivals in Tilburg vond RAW het tijd om een ander drankje in de spotlight te zetten. Liefhebbers van champagne, port, merlot en veel meer mogen in hun handjes klappen. We krijgen dit weekend namelijk een wijnfestival in Tilburg!

RAW staat er niet alleen voor. Ze slaan de handen ineen met fijnproevers en kenners Oud Reuchlin & Boelen, Wijnkoperij van Bilsen Tilburg, Wijnkoperij Henri Bloem Tilburg, Rovin Wijn en Dranken en vivacadiz.nl. Al deze wijnhandelaren nemen een flinke selectie met zich mee. Dat betekent dat we mogen proeven van vijftig soorten wijn, waaronder ook bubbels en sherry’s.

Verrassende wijnen

We lichten alvast een tipje van de sluier op. We weten namelijk dat Wijnkoperij Henri Bloem (de slijterij aan de Kattenrug) allemaal lekkere wijnen uit Italië meeneemt. Ze hebben primitivo uit meerdere streken, pinot blanc, barbera, merlot, montepulciano en nog veel meer. Rovin Wijn en Dranken uit Dongen weet ons ook te verrassen. Zij richten zich namelijk op Zuid-Amerikaanse wijnen. Wat gaaf om die eens te proeven!

Grote wijnproeverij

Tijdens het tweedaagse evenement mogen we onbeperkt proeven van bijpassende hapjes en lekkere wijnen. Eigenlijk is het festival dus één grote wijnproeverij die een heel weekend duurt. Vinden we leuk! Je hebt nog eventjes de tijd om het schudden van je glas te oefenen en je smaakpapillen voor te bereiden. Het Wine Event Tilburg vindt plaats op 19 en 20 januari. RAW zorgt ervoor dat het gezellig wordt, maar niet megadruk. Voor beide dagen zijn namelijk 250 kaarten beschikbaar. Deze koop je bij het restaurant in de Spoorzone of een van de deelnemende wijnwinkels. De tickets kosten een tientje.

Claudy

Naast de wijnkenner uithangen en geweldige wijnspijscombinaties ontdekken, is er nog meer te doen. Muziekliefhebbers krijgen onder andere een traktatie van singersongwriter Claudy. Op geheel eigen wijze zet ze een intiem concert neer. De Tilburgse onderscheidt zich door bijzondere optredens te geven op boten en in huiskamers. Laat het maar aan haar over om een fijne setting te creëeren met luisterliedjes waar je met een glas wijn heel goed over kunt filosoferen. Als dat geen goed gespreksvoer is weten we het ook niet meer. “Ik maak Nederlandstalige liedjes waar een boodschap in zit en waar mensen na het luisteren nog over blijven nadenken”, liet ze weten in een interview.

Lees ook:

RAW

Wine Event Tilburg

RAW

19 jan 2019 vanaf 13:00 t/m 20 jan 2019 tot 18:00
Claudy

Toekomstige BN’er Claudy: ‘Ik wil de vrouwelijke Guus Meeuwis worden’

Zegt de naam Claudy je nog niet zoveel? Wij durven te wedden dat deze zangeres over een poosje beken...

Barman van de week: rauwe gozer Nick van Kleef

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...

Meer over RAW ontdekken?

RAW restaurants en horeca

Nu open10:00 - 00:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Burgemeester Brokxlaan 79-8, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.