Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wéér geen Michelinster voor Tilburg: dit sterrenrestaurant zit op fietsafstand

Door Thijs Dingemans 12 december 2017

Dachten we er eindelijk te zijn, grijpen we toch wéér mis. Ook in 2018 mag geen enkel Tilburgs restaurant zich eigenaar van een Michelinster noemen. Dat werd maandag (11 december) bekend tijdens de uitreiking.

108 restaurants hebben in 2018 één, twee of drie sterren, maar geen van die horecazaken staat in onze stad. Tilburgse kanshebber was Monarh – dit jaar voor het eerst in de Lekker gids, maar het restaurant viel af.

Bib Gourmands

En dat was toch wel de laatste hoop. Ondanks dat het dit jaar prijzen regende voor de Tilburgse restaurants, kwamen er nog weinig zaken in aanmerking voor een Michelinster. Dat omdat deze vier restaurants onlangs nog een Bib Gourmands wonnen (halve ster) en daarmee geen kans meer maakten op de echte grote prijs.

Stukje fietsen

Wij vinden dat je in Tilburg heerlijk kunt eten en dat bewijst ook de Lekker 2018. Wil je nu echt eens eten bij een restaurant met één of meerdere sterren, dan kan dat gelukkig in de buurt: bij De Heer Kocken in Vught. De eensterrenzaak ligt op fietsafstand, dus eigenlijk hebben we niets te klagen!

Overigens heb je nog meer keuze op redelijke afstand. Deze Brabantse restaurants hebben allemaal wél een ster:

adv.