Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tuinhuis Culinair geeft én neemt van Westermarkt: ‘Het terras moet weer vol’

Aangeboden door BIZ Westermarkt 31 mei 2020

Voor een heerlijke lunch of een lekker dagje op het terras in West, moet je natuurlijk bij Tuinhuis Culinair op de Westermarkt zijn. Voor een hoop vaste klanten en ontdekkers van Tilburg-West was het daarom de afgelopen tijd even wennen om aan een gesloten deur te staan.

Nou ja, gesloten: eigenaar Ruben is nooit te beroerd om even een koffietje (to take away) te maken voor mensen die tóch aan de deur staan. “Maar in principe waren we sinds we dicht moesten gefocust op bezorging.”

Bestellen

“Daar hadden we wel een aardige voorsprong mee. Een tijd terug had ik al een bestelmodule op de website laten implementeren, maar daar hebben we nooit gebruik van gemaakt. Dat kwam nu niet slecht uit”, vertelt Ruben. Andere zaken, waar je in eerste instantie misschien niet aan denkt, vormden een grotere horde. “Verpakkingsmaterialen! De halve eetzaal stond ermee vol. Wij focussen ons op de kwaliteit van het voedsel, en een stukje presentatie hoort daar ook bij: dan moet je het ook goed verdelen en verpakken zodat het er net zo mooi uitkomt als dat het erin gaat.”

Tekst loopt verder onder foto.

Tuinhuis
Het heet niet voor niets Tuinhuis Culinair. Foto: Tuinhuis Culinair.

Terras

Naast de kwaliteit van het eten, staat Tuinhuis Culinair ook bekend om het ruime terras. Als alles goed gaat, wordt dat nóg groter. “De aanvraag ligt er, maar waarschijnlijk gaat dat wel goed komen. Op die manier kunnen we alsnog gewoon 100% omzet op het terras draaien”, zegt Ruben. Op die manier komt er net zoveel volk als normaal in de zomer, en dat is natuurlijk goed nieuws voor het hele winkelcentrum.

Winkeliers

“Het terras moet straks dus vol, en we zijn op zoek naar creatieve manieren om mensen hier binnen te krijgen.” Samenwerkingen met andere ondernemers op de Westermarkt, behoort tot de opties. “We gaan samenwerken met de winkeliers in het winkelcentrum”, vertelt Ruben, die niet van plan is het hele concept om te gooien, maar wel flexibeler wil zijn. “Als het terras om 18.00 uur nog volzit, kan het best zijn dat we nog eens een uurtje langer openblijven.”

Tekst loopt verder onder foto.

Tuinhuis
De tafels komen verder uit elkaar, maar het terras wordt waarschijnlijk groter. Foto: Tuinhuis Culinair.

RIVM

Angst voor overtredingen van de maatregelen bij Tuinhuis Culinair hoeven er niet te zijn. In onderstaand filmpje is duidelijk te zien hoe ze verantwoord en veilig omgaan met de regels van het RIVM. Laat dat terras maar volstromen!Deze bijdrage wordt je aangeboden door BIZ Westermarkt. Meer over BIZ Westermarkt ontdekken?

BIZ Westermarkt

winkelcentra

Daniël Josephus Jittastraat 13, Tilburg

Bekijk meer:winkelcentra

adv.