Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Al 35 jaar boodschappen doen ‘bij Els’: ‘Het is hier toch een beetje party’

Door Thijs Dingemans 21 september 2018

De vlaggetjes hangen, de borrel staat koud en de taart is onderweg. Want, zo zegt Els Pijpers (62), het is zaterdag ‘toch een beetje party’ bij Solidare Natuurvoeding. De winkel – of beter supermarkt – zit dan al 35 jaar in de Molenbochtstraat en dat wordt gevierd. “Wijn, bier, cola, taart, ijs… We hebben alles. Ik hoef alleen maar te graaien en kan iedereen zo bedienen”, lacht Els. 

“Alles biologisch”, roept ze er nog snel achteraan. Gelukkig maar. Want ja: het zou toch een beetje gek zijn als een biologische supermarkt opeens ‘normale’ producten heeft, niet? Geen paniek. Bij Els krijg je zaterdag (22 september) een biologisch borreltje en hapje. “En een hoop gezelligheid”, zegt de goedlachse onderneemster. Bij toeval belandde ze twintig jaar geleden bij Solidare Natuurvoeding. “Ik ben hier per ongeluk gekomen omdat het bedrijf waar ik werkte, failliet ging. Ik had niet eens de intentie om hier zolang te werken.”

(tekst loopt door onder foto)

Solidare Natuurvoeding
Foto: indebuurt

Els en Els

En toch stapt Els al twintig jaar zes dagen in de week de knalgele pui in de Molenbochtstraat binnen. Sinds 12,5 jaar is ze eigenaar van de biologische supermarkt. Daarvoor runde ze de winkel een tijdje samen met haar naamgenoot: Els Meurs. “De andere Els heeft de de zaak opgericht. Ik run het nu 12,5 jaar in m’n eentje. Ja, er is dus steeds één Els geweest. Iedereen zegt al 35 jaar: ‘we gaan boodschappen doen ‘bij Els’ en niet bij Solidare’. Dat is wel de oorspronkelijke naam.”

Solidare, solidair of solidaire?

Maar goed ook dat we boodschappen ‘bij Els’ doen. Solidare, solidair, solidaire… Een naam die ongetwijfeld zo nu en dan verwarring oproept. “Het heet Solidare (spreek uit als: Soli-daar) en niet Solidaire. We zijn wel solidair, maar heten zo niet. Solidare vind ik een mooie naam, ik kreeg geen betere verzonnen.”

(tekst loopt door onder foto)

Solidare Natuurvoeding
Foto: indebuurt

‘Onbekend maakt onbemind’

De naam doet er eigenlijk niet toe. De vaste klanten weten de supermarkt van Els toch wel te vinden. “De oudere klanten komen al vanaf het begin. Vervolgens komen ook hun kinderen en zelfs de kleinkinderen komen nu langs. Prachtig, toch?” Inmiddels weet ook een nieuw clubje de winkel van Els te vinden. “De studenten. We proberen jonge mensen makkelijker over de drempel te krijgen. Het is toch iets anders dan een gewone supermarkt. Iets onbekends. Onbekend maakt onbemind, zeggen ze. Dat is echt zo.”

Party

Els straalt. “Zo voel ik me ook. Ik doe dit nog altijd elke dag met plezier”, lacht de onderneemster, waarna ze vervolgt: “Ik hoef maar tot m’n 68e, maar ik blijf zolang ik het leuk vind en gezond ben. Misschien wel veel langer, wie weet.” En o ja, mocht je nog geen plannen hebben: je bent zaterdag tussen 14.00 en 17.30 uur van harte welkom in de Molenbochtstraat. “Voor een borrel en hapje wordt gezorgd. Ik heb de klanten gevraagd zoveel mogelijk ’s ochtends te komen. Het is hier toch een beetje party!”

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Monique van Moniquenwerk Broderie d’art bijvoorbeeld? Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook:

Solidare Natuurvoeding

Els van Solidare Natuurvoeding: ‘We verkopen de beste kaas van Tilburg’

Op het eerste zicht is Solidare Natuurvoeding een supermarkt zoals alle anderen. Wie wat beter op de...
dimenno

Pedro runt al 22 jaar zijn winkel in de binnenstad: ‘Eerst in de Heuvelpoort en nu hier’

Een heleboel mannen kennen hem inmiddels wel: Pedro van de Louw. De Tilburger runt al 22 jaar zijn e...
Kim's Kroeg

Kim ruilde haar baan in de zorg in voor een eigen kroeg: ‘Ik dacht: waarom niet’

Ze organiseert avondjes met livemuziek, kookavonden en pubquizen. Daarbuiten regelt ze nog véél meer...

Meer over Solidare Natuurvoeding ontdekken?

Solidare Natuurvoeding speciaalzaken

Gesloten09:00 - 18:00

Molenbochtstraat 66, Tilburg

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.