Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rob van KraftBier blijft positief: ‘Te makkelijk om nu te zeggen: het is kut’

Door Noah Godefroy 3 april 2020

Rob van den Meijdenberg brouwde in 2014 nog biertjes met vrienden in een flat op twaalf hoog. In 2015 ontstond KraftBier, en vijf jaar later is het merk niet weg te denken uit de Tilburgse bierscene. En toen sloeg de coronacrisis toe. “Het draait om positief blijven: er zijn nog steeds genoeg mooie dingen.”

Het ging eigenlijk wel lekker met de Tilburgse bierbrouwer KraftBier. De volgende stap in de groei was een ‘groene’ stap. “Al voordat corona Tilburg had getroffen waren we bezig met een crowdfunding. We zijn namelijk bezig met rebranding en willen volledig over naar blik in plaats van glas: KraftBier 2.0. Het moet duurzamer worden, zoals iedereen dat eigenlijk zou moeten doen! We willen daarin gaan samenwerken met BAT en Tilburg Circulair en álle facetten van de bedrijfsvoering gaan onder de loep. Vandaar de crowdfunding”, vertelt Rob.

Crisis

“Maar de crisis treft de brouwers in Tilburg natuurlijk ook ontzettend hard. Vaak komt zo’n 80% van de inkomsten uit de horeca en laat die nou net platliggen. Dus ja, de crowdfunding kan ons daar ook wel eens béétje bij helpen.” Rob wil ook graag wat teruggeven aan Tilburg. Daarom organiseert hij elke vrijdag een online vrijdagmiddagborrel. “Tot nu toe is dat een succes en zijn we altijd wel met 25 tot 30 man. Het zou dan fijn zijn als mensen vooraf een paar KraftBiertjes regelen om mee te borrelen natuurlijk!”

Bezorgen

Je kunt je biertjes namelijk direct bestellen en ophalen. “Maar wij zijn daar niet op ingericht en hebben daar niet de mensen voor. Veel liever heb ik dat mensen gewoon de biertjes halen bij partners als de Bierbrigadier, een Mitra, T-Drinks, Kaaszaak of een van de bezorgende horecabedrijven. Het draait ook niet zozeer om ons bier op het moment. Het gaat erom dat mensen niet het idee hebben dat ze alleen thuiszitten.”

Vol gas

“Het is te makkelijk om nu te zeggen: het is allemaal zo kut. Dat is het ook wel, maar laten we positief blijven! Juist in zo’n tijd dat we allemaal met hetzelfde zitten is het belangrijk elkaar te helpen.” Positiviteit staat voorop bij Rob: “Laten we tijd die we nu hebben vooral gebruiken om plannen te maken zodat, wanneer we straks weer mogen – wanneer dat ook is –, er met vol gas tegenaan kunnen!”

Lees ook:

Cafetaria Ham en Kaas

Deze jonge Tilburgse ondernemers hebben de toekomst

Wij zijn natuurlijk even trots op iedere ondernemer in onze stad; ook zij maken Tilburg tot de prach...
keukentafel

Hola! Haal het Spaanse vakantiegevoel naar je eigen keukentafel

Frodo en Maartje Stijnen van Bodegón La Cabaña zijn niet gemaakt om stil te zitten. Eventjes sloten ...
gastrobar rix

Gastrobar RIX krijgt steun van veel Tilburgers: ‘Te vroeg voor mijn droom om uiteen te spatten’

De maatregelen rondom het coronavirus hakken er bij ondernemers in Tilburg goed in. Ook voor Gastrob...


Meer over KraftBier ontdekken?

KraftBier

cafés

Geopend09:00 - 22:00

Spoorlaan 350, Tilburg

Bekijk meer:cafés

adv.