Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoppa! We krijgen een nieuw festival met speciaalbier, food én muziek

Door Thijs Dingemans 9 juli 2019

Bierliefhebbers opgelet! Op 2, 3 en 4 augustus kun je tijdens het Mout Bierfestival in het Spoorpark terecht voor meer dan 100 speciaalbieren van 15 (lokale) brouwerijen, livemuziek en heerlijk eten in een intieme setting.

Mout Bierfestival in Tilburg

Tijdens een festival wil je natuurlijk vooral genieten van leuk gezelschap, fijne muziek en een gezellige sfeer. Bij Mout Bierfestival komt daar nog een belangrijke factor bij: speciaalbier! Er zijn een hoop brouwerijen die in het Spoorpark hun bieren aanbieden, waaronder de Tilburgse brouwerij KraftBier.

Bierproeverij

Wil je je laten verrassen? Dan kun je meedoen met een bierproeverij. De internationale biersommelier Arvid Bergström neemt je mee op ontdekkingsreis tussen verschillende bieren en kazen, bieren en vleeswaren en bieren en chocola. Je krijgt hierbij uitleg over hoe je bier kunt proeven en over de verschillende bierstijlen en de smaken en aroma’s. 

Tekst loopt door onder foto.

Mout Bierfestival
KraftBier is ook aanwezig op het bierfestival. Foto: Mout Bierfestival

Kinderhoek en muziek

Naast al die bieren is er natuurlijk ook eten te krijgen bij een van de foodkraampjes en er is livemuziek. We horen muziek van verschillende genres, zoals rockabilly, brass, rock and roll, nederbeat, jazz en country. En o ja, een oppas regelen is niet nodig: de kleintjes kunnen lekker spelen in een aparte kidshoek.

Je mag gratis naar binnen

Het allermooiste van dit hele verhaal: de toegang is gratis! Wil je genieten van speciaalbier? Dan moet je wel een Mout-bierglas kopen (€5,-), die je vervolgens mee naar huis kunt nemen en op elke editie kunt gebruiken. Geen liefhebber van speciaalbier maar wel zin om 2, 3 of 4 augustus langs te gaan? Dan kun je ook zonder zo’n bierglas drinken halen aan de centrale bar in het Spoorpark.

Mout Bierfestival
Uiteraard kun je ook eten krijgen. Foto: Mout Bierfestival

Meer info vind je hier:

Mout Bierfestival

Mout Bierfestival

Mout Bierfestival is een driedaags festival dat in het teken staat van bier en gezelligheid. Tal van...

Lees ook:

tilburgse kermis

Alles wat je moet weten over de Tilburgse Kermis 2019

Attenzioneeeeeeee! Nog een paar weken en dan staat de hele stad op z’n kop (letterlijk ook nog eens,...
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.