Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

EVE gaat morgen open: dit is wat wij ervan verwachten

Door Rowie van der Vliet 7 december 2017

Stel je eens voor: je stapt de trein uit en hoeft maar een paar meter te lopen om een hapje te eten. Vanaf vrijdag 8 december kan het! Pal naast het station opent morgen de nieuwste horecagelegenheid in de prachtige Polygonale Loods: EVE.

Leuk om alvast te vermelden: de zaak is opgedeeld in drie delen. Dat vertelt Martijn Lavoir, één van de vijf ondernemers die EVE heeft opgezet. “We zijn een bistro, een restaurant en een bar in één. De tafels bij binnenkomst zijn voor de gasten die snel een hapje willen eten. Bovenop zitten mensen die lekker lang willen tafelen en achterin is de borrelruimte.”

EVE Tilburg
Foto: indebuurt

Geweldige cocktailstoelen

Indebuurt Tilburg kreeg een uitnodiging om te nieuwste horecatent te bezoeken. Uiteráárd lieten we die kans niet liggen. We spraken met Martijn, keken rond en maakten een heleboel foto’s. En we trokken een conclusie. Voorop staat dat de zaak Tilburg beter op de kaart zet met het interieur. Rowie heeft er spijt van dat ze niet heeft gevraagd waar die geweldige lichtblauwe cocktailstoelen vandaan komen. Mocht EVE ooit het interieur veranderen…

Op en top Tilburgs

Het is te makkelijk om deze zaak te labelen als on-Tilburgs. EVE past namelijk perfect in het rijtje met hippe en frisse restaurants die we laatste jaren steeds meer zien in de stad. De eetgelegenheid in de Spoorzone heeft de allure van een Amsterdamse tent, maar door de historische locatie is het toch echt op en top Tilburgs.

Tussen RAW en de Houtloods in

Het lijkt erop dat EVE tussen RAW en De Houtloods in zit – we vergelijken het met eerstgenoemde. De exclusiviteit (en wellicht culinaire kwaliteit) van De Houtloods zal EVE niet halen, maar dat is ook niet de bedoeling. Volgens Martijn biedt EVE voor ieder wat wils, van een korte pitstop met een heerlijk broodje tot een uitgebreid dinner of een gezellige borrel. We zijn wel heel benieuwd: de open keuken is niet denderend groot.

Foto: indebuurt

Veel plek

Wil je met de hele familie uit eten? Dan is er bij EVE plek zat. Het restaurant heeft 220 plekken; voornamelijk aan het raam. Zie je ook meteen hoe Tilburg de afgelopen jaren is gegroeid. Overigens zijn er 45 mensen in dienst. We rekenen dus op een goede service.

Groot terras

Helaas kunnen we je nog niet vertellen of het eten ook echt goed is. We hebben nog niks geproefd, dus we zijn megabenieuwd hoe het zal smaken. Al hebben we al min of meer besloten dat we van de zomer sowieso een drankje gaan doen op de draaiende schijf. Dat wordt namelijk een groot terras met nog eens 220 plekken!

Nu nog proeven

Goed, genoeg gekletst. Zo op het eerste oog denken we dat EVE een versterking is voor de Spoorzone én Tilburg. De grote, open ruimte met prachtige interieur spreekt ons aan. Daarnaast vinden we het concept – de ‘drie-in-één’ – interessant. Wat alleen nog rest is proeven of het eten goed is. Wie schuift mee aan?

Zo ziet EVE eruit:

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Meer over EVE Tilburg ontdekken?

EVE Tilburg restaurants en horeca

Geopend11:00 - 23:00

Burgemeester Brokxlaan 1046, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.