Wij aten bij de nieuwste pizzabar in Tilburg

Door Angela Weisz 14 april 2019

Het krioelt van de pizzarestaurants in Tilburg! Een maandje geleden opende Pizzabar Rijlust in het Dwaalgebied. Het concept is uniek: naast de normale varianten, bestel je pizza’s met invloeden van over de hele wereld. Tijd om daar een hapje te eten.

Op maandagavond komen we aan bij de zaak aan de Willem II-straat. Het is er niet al te druk, maar het is dan ook een maandag. Meteen worden we gegroet door een vriendelijke serveerster. ”Kies maar een plekje uit”, zegt ze. We gaan voor een hoekje bij het raam. Het is wel even wat proppen met al die kussens, maar je zit er wel knus. Op de achtergrond klinkt rustige popmuziek waar mijn tafelgenoot en ik stilletjes op meezingen. De sfeer zit er goed in!

Gratis snack

Terwijl we de drankkaart bekijken, zet de serveerster een bakje chips op ons tafeltje. Daar zijn we beiden aangenaam verrast door! Meestal krijg je wat brood en in sommige gevallen helemaal niets. Omdat onze magen toch wel rommelen, aten we het bakje naturel chips op. En wie kan er nou gratis eten afslaan?

(tekst gaat door onder foto)

Drankjes en chips bij Pizzabar Rijslust. Foto: indebuurt

Als ons bestelde glas Sprite wordt geserveerd, krijgen we de menukaart aangeboden. Als voorgerecht bestellen we de focaccia (brood van pizzadeeg met rozemarijn en zeezout) en ciabatta (versgebakken brood) met een paprika- en olijvendip. Lekker simpel. Terwijl we wachten op het eten, nemen we de locatie eens goed op. Iedereen is gezellig aan het kletsen en muziek is helemaal niet storend. Het lijkt alsof we in een grote woonkamer zitten. Overal staan leuke planten, en je ziet ook dat ‘het reizen’ terugkomt in het interieur. Als je wil, kun je zo een Lonely Planet uit de grote boekenkast pakken. Of een potje kaarten.

Broodnodig

De chips deed natuurlijk niets voor onze trek, dus we hebben enorm zin in het voorgerecht. Wat zijn we blij toen ons twee planken met vers, knapperig brood werd voorgeschoteld. Mijn tafelgenoot die de focaccia heeft besteld, wilt die al meteen aansnijden. ”Stop!”, roep ik snel. Er moet natuurlijk wel even een foto gemaakt worden. Daar doen we niet al te lang over, want al snel dopen we ons brood in de paprikadip.

(tekst gaat door onder foto)

De ciabatta met dips en de focaccia. Foto: indebuurt

Snel vol

Brood vult. En de porties waren groter dan verwacht. Misschien was het niet zo héél slim om zoveel brood te eten voor je hoofdgerecht. Ondanks dat, is het heerlijk. Je merkt dat het vers gebakken is doordat het lekker knapperig is. De focaccia was op een plekje een beetje te zoutig, maar ook heel lekker in combinatie met de dip. Zeker even vragen of het mogelijk is om een dipje erbij te krijgen! We besluiten het brood even te laten zakken voordat we ons hoofdgerecht bestellen.

Na nog een drankje was het ondertussen al bijna acht uur. Er waren naast ons, nog vier andere mensen in het restaurant. ”Weetje?”, zegt mijn tafelgenoot. ”Dit is echt een plekje waar je met een Tinder-date heen gaat.” We weten niet of het komt door de opmerking, maar het koppel dat één tafeltje voor ons zat, keek even naar ons om. Het zal wel toeval zijn.

(tekst gaat door onder foto)

De Margherita en de Doppio Salame. Foto: indebuurt

Lekker simpel

We kunnen hier ook niet uren blijven zitten – het restaurant sluit om 22.00 uur – dus we gaan eindelijk voor waar we hier gekomen zijn: pizza! Na eens even de menukaart goed door te spitten, maken we onze keuze. Mijn tafelgenote ging voor de vertrouwde margherita. Daar kan niet heel veel mis mee gaan. Zelf twijfelf ik nog een beetje. Ga ik iets avontuurlijker doen en kies ik voor de pizza met guacamole en nachos? Helaas ben ik gezwicht voor de klassieke pizza met salami. Of de Doppio Salame, zoals het op de kaart staat.

Tijdens het aansnijden van deze pizza’s valt ons op dat ze wel heel erg dun waren. Dat hadden we niet echt verwacht. Een dunne pizza hoeft niet meteen iets slechts te zijn. Hier zorgt de dunne bodem ervoor dat de pizza lekker luchtig bleef. Dat was voor ons wel handig, omdat wij ons van te voren vol hadden gepropt met brood. Voor de prijs (€8,- en €9,50) zijn deze pizza’s groot genoeg. Wij krijgen ze in ieder geval niet op. Daarom was het wel zo fijn dat je ze meekrijgt voor thuis, in een heuse Pizzabar Rijslust pizzabox!

Lees ook:

koffie

We gingen langs bij het meest verstopte koffietentje van Tilburg: Stoom013

Doe een dagje Spoorzone en je ontdekt iets nieuws. Verstopt achter de Hall of Fame en liggend op de ...
The Fat Greek T.F.G

Eten bij The Fat Greek aan de Oude Markt

Bon Sjef was nog maar net weg toen eigenaren Faye Michielsen en Costa Fotiou al druk aan het klussen...
masal

Eten bij een verborgen parel in Tilburg: Masal

Elke keer als ik over de Hart van Brabantlaan fiets, komt er een bepaalde nieuwsgierigheid in me naa...
Ride it my Ph-ony Don's Noodle Shop

We aten bij de allereerste noodleshop van Tilburg

Don's Noodle Shop is zo'n restaurant waarvan je blij bent als je het ontdekt hebt in grote steden al...


Meer over Pizzabar Rijslust ontdekken?

Pizzabar Rijslust

pizzeria's

Willem II-straat 5, Tilburg

Bekijk meer:pizzeria's

adv.