We lunchten bij Porto Koffie en IJs en werden aangenaam verrast

Door Thijs Dingemans 13 januari 2019

Zoek je tijdens deze koude en natte winterdagen een plekje buitenshuis waar je jezelf even lekker kunt opwarmen? En wil je dat doen onder het genot van een vers bakje koffie? Stap dan eens binnen bij Porto Koffie en IJs! We liepen de zaak in de Piushaven tijdens een regenbui binnen en werden aangenaam verrast.   

Sinds 2015 runt Olof Bredo samen met zijn gezin de koffiebar en ijssalon. Of zoals hij zelf zegt: het ‘buurtcafeetje’ van de Piushaven. In de zomer zit het terras goed vol met Tilburgers die genieten van lekker (en vers!) Italiaans ijs, in de winter maakt toch vooral de koffiemachine overuren. Maar wie dacht dat je hier alleen terecht kon voor koffie en ijs, heeft het mis.

Panini en focaccia

Ons oog valt op de grote krijtborden aan de muur: we worden aangenaam verrast door het menu en kunnen kiezen uit een panini met bijvoorbeeld tomaat/mozzarella/kappertjes/ansjovis, tonijn en rode ui of Italiaanse rauwe ham (prosciutto), een focaccia met bijvoorbeeld tonijnsalade en drie soorten soep (kip, tomaat en minestrone). Goed, we zijn er nu toch: tijd om te lunchen!

(tekst loopt door onder foto)

lunch porto koffie en ijs
Rijkgevulde kippensoep uit Umbrië. Foto: indebuurt

Ga zeker ook voor een soepje

We twijfelen: enkel een panini of focaccia of ook een soepje vooraf? We vragen Olof om advies en krijgen het bevestigende antwoord dat beide zeker niet te veel is. We zijn eruit: het wordt tweemaal de ‘Brodo di Pollo’ (rijkgevulde kippensoep uit Umbrië), een focaccia met ham en kaas en panini met Italiaans gehakt. Dat blijkt een uitstekende keuze te zijn!

Lekker kruidig

De kom soep is – zoals de naam ook doet vermoeden – rijkelijk gevuld met kip en groenten en goed gekruid. Ook krijg je er een lekkere broodstengel bij. Tip: doe er wel wat extra zwarte peper bij om een nog betere smaak te krijgen. Na de soep volgt het ‘hoofdmenu’ van de middag: mijn tafelgenoot krijgt de goed belegde focaccia met ham en kaas geserveerd, ikzelf de panini met Italiaans gehakt. Dol op vlees en kruidig eten? Dan is dit zéker een aanrader! De panini is rijkelijk belegd met gehakt en de smaak wordt verrijkt met verse tomatensaus. In no-time is de maag gevuld!

(tekst loopt door onder foto)

lunch porto koffie en ijs
De panini met Italiaans gehakt. Foto: indebuurt

Aangename verrassing

Vol verwondering bestellen we nog een spa rood met citroen (om ook nog wat zuur mee te pakken) na en blikken we verrassend terug op de spontane lunch die goed uitpakte. Zo zie je maar: je hoeft niet altijd te zoeken naar de juiste eetplekken. Soms word je aangenaam verrast. Leuker kan bijna niet, toch?

Lees ook:

porto koffie en ijs

Olof volgde zijn hart en opende een koffiebar: ‘We zijn nu echt een buurtcafeetje’

Wie door de Piushaven rijdt, loopt of fietst kan er niet omheen: het parkje bij de Kempenaarplaats. ...
Restaurant RAK

We aten bij Restaurant RAK in de Piushaven

Restaurant RAK opende eind 2017 in de Piushaven. Is de nieuwste aanwinst aan het water ook écht een ...
sarban

Eat in paradise: bij Sarban kan het!

Volgens restaurantsite IENS hoort Sarban Afghaans Restaurant bij de beste restaurants van Tilburg. I...

Meer over Porto Koffie en IJs ontdekken?

Porto Koffie en IJs ijssalons

Nu open08:00 - 21:00

Havendijk 65, Tilburg

Bekijk meer:ijssalons

adv.