Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We gingen langs bij de eerste (en enige) carpacciobar van Tilburg

Door Redactie Tilburg 12 mei 2019

“Het was echt heerlijk”, klinkt het van de gasten die net hebben afgerekend. Van dunne plakken rundvlees tot aubergine, sushi of zelfs chocoladecarpaccio, het is allemaal te verkrijgen in De Carpacciobar in Tilburg.

Door Lot Boone

Op een normale vrijdagmiddag rond één uur is het erg druk in de bar. Er zitten vooral stelletjes, maar ook vriendinnen. Op bijna alle tafeltjes staan kleine krijtbordjes, met namen erop. Enkele tafels zijn niet gereserveerd. Er staat één meisje in de bediening en soms springt eigenaresse Anneloes Rottier (23) haar bij.

De Carpacciobar
Foto: indebuurt

Eigen taak

In de spiegel op de muur kun je de koks zien werken in de keuken. Ze zijn er in totaal met z’n vieren. Ieder met zijn eigen taak, een kok, de afwas, de bediening en de bezorger.

Specials

Op de muur tegenover mij zie ik de specials van vandaag hangen: verse sapjes en smoothies, tapbier en een cocktail, maar ook erwtensoep. Naast de vaste menukaart, kun je deze specials ook bestellen. Zo worden er veel nieuwe recepten uitgeprobeerd in de keuken. Die inspiratie krijgen ze van elkaar en soms is het een kwestie van gewoon doen.

De Carpacciobar
Anneloes (rechts) is de eigenaresse van De Carpacciobar. Foto: Lot Boone

Carpaccio is het lekkerst

Eigenaresse Anneloes deed de horeca-opleiding in Tilburg. Ze woonde even in Portugal, waar ze in veel restaurants carpaccio serveren. Daar wilde ze graag iets mee doen en dus is ze in Nederland de straat opgegaan met vier verschillende concepten van eten. Aan de hand van vier foto’s van verschillende gerechten vroeg ze wat mensen het lekkerst leek. Carpaccio kwam als beste uit de bus. Zo kon Anneloes iets nieuws in Nederland starten, namelijk De Carpacciobar.

Prijs-kwaliteitsverhouding

De keuken is erg knus. Twee medewerkers zijn druk bezig met de afwas en onder andere Anneloes maakt de gerechten klaar. “De prijs-kwaliteitsverhouding is hier perfect”, hoor ik een gast zeggen. “Normaal betaal je in een restaurant vijftien euro voor carpaccio. Hier is het de helft en je zit flink vol.”

Carpaccio als hoofdgerecht

Het verschil tussen de Carpacciobar en andere restaurants is dat ze veel keuze hebben. Er worden carpaccio’s gemaakt van verschillende soorten vlees, maar ook vegetarische varianten. Hier is het zeker geen bij- of voorgerecht op de menukaart, zoals in veel andere Tilburgse restaurants.

Vers gemaakt

“Je kan met carpaccio alle kanten op en daarnaast wordt bij ons ook alles vers gemaakt”, aldus Anneloes. Het is vooral een trend bij jonge dames van 16 tot 36 jaar. “We proberen ook meer mannen te trekken door XXL porties te maken. Zodra mannen hier gegeten hebben, zijn ze verrast en vinden ook zij het erg lekker.”

Foto: Lot Boone

Noorden van het land

Ze vertelt glimlachend dat er zelfs mensen vanuit het noorden van het land speciaal naar Tilburg komen om bij De Carpacciobar te eten. In de toekomst zou Anneloes graag willen uitbreiden door meer vestigingen in Nederland te openen. “Ik kan dat natuurlijk niet allemaal zelf doen, daar heb ik wel een team voor nodig dat achter me staat.”

Tevreden klant

Tilburgers zijn erg blij met de bar, het restaurant in Tilburg ligt dan ook op een open locatie, waar mensen makkelijk naar binnen en buiten kunnen wandelen. “Het eten was erg goed en een vriendelijk personeel. Ik kom hier zeker nog eens terug”, laat een tevreden klant weten.

Lees ook:

De Carpacciobar

FOTO’S: De Carpacciobar is open en zo ziet het eruit!

Hallo carpaccio als lunch! Anneloes Rottier is er helemaal klaar voor om het traditionele gerecht, m...
Hap Stap Festival 2018:

Hap Stap 2019: deze restaurants doen mee en dit kun je er eten

In de Interpolistuin genieten we van 7 tot en met 10 juni van heerlijke hapjes (en drank!) van Tilbu...
The Fat Greek T.F.G

Eten bij The Fat Greek aan de Oude Markt

Bon Sjef was nog maar net weg toen eigenaren Faye Michielsen en Costa Fotiou al druk aan het klussen...

Meer over De Carpacciobar ontdekken?

De Carpacciobar italiaanse restaurants

Gesloten11:00 - 20:30

Koestraat 131, Tilburg

Bekijk meer:italiaanse restaurants

adv.