Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verrassing! ‘De lekkerste burger van Tilburg’ eet je bij…. Cinecitta!

Door Dagmar Faddegon 8 maart 2018

Afgelopen zomer deden we een interessante ontdekking: de lekkerste burger van Tilburg bevat geen vlees, maar sojabonen en zeewier. Omdat het de Nationale Week Zonder Vlees is, besteden we er graag nog een keertje aandacht aan!

Het ligt misschien niet helemaal voor de hand om te gaan eten in een bioscoop, maar mensen die er geregeld een filmpje pakken weten het: in Cinecitta is een sfeervolle Ristobar waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Op de menukaart staan zes kleine gerechtjes en een paar klassiekers. Als ik uit eten ga bestel ik meestal iets waar ik thuis nooit op zou komen. Vandaag is het een 100% veganistische burger. Hij valt onder het kopje klassiekers en staat met recht bovenaan de menukaart. Mijn tafelgenoot is sceptisch over onze bestelling: “Een burger zonder vlees kan nooit lekker zijn.”

“Een burger zonder vlees kan nooit lekker zijn”

Omdat we ook speciale biertjes hebben gekozen vragen we er vooraf een portie Taggiasche olijven bij. Taggiasche? Hoe spreken we dat uit? Het meisje in de bediening kan het ons niet precies zeggen, maar weet wel te vertellen dat ze heerlijk zijn. En ze heeft gelijk. De olijven komen uit een Noord-Italiaanse gemeente genaamd Taggia, vertelt Wikipedia ons vervolgens meteen. Als we een slok van het biertje nemen blijkt het biertje niet koud te zijn. Binnen no time zet het personeel een nieuw biertje op tafel dat wél koud is.

Oooh! Mega brood!

De meeste gasten zullen een hapje eten combineren met een film, wij doen dat vanavond niet. Desondanks arriveren eerst de veganistische burgers supersnel, nog sneller dan de Taggiasche olijven. Zo hadden we het niet bedoeld, maar erg vinden we het niet. Op de kaart staat immers dat ‘de kleine gerechten uitnodigen om er meerdere te nemen en met elkaar te delen’. Delen doen we niet, want we zijn eensgezind vanavond. De veganistische burger overtreft al onze verwachtingen. Het broodje is helemaal geen klein gerecht want het voelt als een echte burger aan. Zowel het groene omega brood als de burger smaken geweldig, de burger doet zelfs vlezig aan. Het romige sausje op basis van zeesla dat de boel afmaakt is helemaal top. Bijna beter dan mayonaise. Alles is veganistisch en gemaakt van zeewier en zilte sojasnippers. De zeewier is duurzaam geteeld in Nationaal Park Oosterschelde, dus het komt ook nog eens van eigen bodem.

Aftiteling:

Mijn tafelgenoot die zich met trots een echte burgerkenner kan noemen roept deze burger uit tot de beste die hij ooit heeft gegeten in Tilburg.

Zie ook:

Hofstede De Blaak Skrei

Hofstede de Blaak genomineerd voor een Restaurant Award: wij nemen de proef op de som

Na het befaamde Lekker-lijstje, de Bib Gourmands en de Michelinsterren bereikte afgelopen week weer ...
Restaurant RAK

We aten bij Restaurant RAK in de Piushaven

Restaurant RAK opende eind 2017 in de Piushaven. Is de nieuwste aanwinst aan het water ook écht een ...
dwars hotdogbar

Beware of the Dog! De eerste hotdogbar van Tilburg is open

‘Beware of the Dog’ staat er toepasselijk op de muur van de nieuwste horecazaak van Tilburg te lezen...

Meer over Cinecitta ontdekken?

Cinecitta bioscopen

Gesloten10:30 - 00:00

Willem II straat 29, Tilburg

Bekijk meer:bioscopen

adv.