Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eten bij… een gezonde lunchroom in hartje Tilburg

Door Lot Boone 17 november 2019

Als je aan Tilburgers vraagt of ze een goede lunchplek weten, krijg je veel verschillende antwoorden. We hebben namelijk erg veel zaken in de stad met lekker eten. Van smoothie bowls tot een heerlijke sandwich. Wij gingen lunchen bij Mr. Morris.

Zin in een lekker vers sapje? Bij Mr. Morris kan het! De menukaart staat vol met gezonde juices, unieke sandwiches, salades en koffiespecialiteiten. Het eten wordt gemaakt van verse ingrediënten, veelal biologisch en fair trade. De zaak staat dan ook bekend als een gezonde lunchroom. Daarnaast zijn de meeste producten op de kaart ook huisgemaakt. Jummie!

Guilty Pleasure
Guilty Pleasure. Foto: indebuurt Tilburg

Gezellig uit lunchen

Mijn tafelgenoot en ik kregen van iemand de gouden tip om bij Mr. Morris te eten. Na het keuren van de menukaart lopen we naar binnen. Ergens buiten de deur lunchen is veel lekkerder en gezelliger dan thuis een broodje eten?! Zodra we binnen zijn, zien we dat het aardig vol zit. We kiezen ervoor om achterin aan een tafel te zitten. Op ieder tafeltje liggen twee witte menukaarten met het logo van de zaak. Ook staat er een klein plantje op, waarvan mijn tafelgenoot en ik ons afvragen of het een kruiden- of een sierplantje is.

Open keuken

Het personeel begroet je vriendelijk en loopt langs de tafeltjes om bestellingen op te nemen en af te ruimen. Zodra je hebt besteld, zijn de mensen achter de bar druk bezig met het klaarmaken van je bestelling. Alle ingrediënten van de sapjes gaan de blender in, het koffiezetapparaat gaat aan en de broodjes worden vers gemaakt. Kortom het water loopt je al in de mond!

Menukaart Mr. Morris
Menukaart Mr. Morris. Foto: indebuurt Tilburg

Tweede check

Eenmaal aan het tafeltje bekijken we, voor een tweede keer, de menukaart. Toch slaat de twijfel toe. Neem ik één van die lekkere sapjes, een cocktail, thee of toch een koffie? Gelukkig hebben we alle tijd om ieder drankje op de kaart te bekijken. Ik ga voor de Guilty Pleasure sap met framboos, banaan en vlierbloesemsiroop. Mijn tafelgenoot switcht op het moment dat we bestellen van een vers sapje nog naar een grote koffie. Er zijn zoveel lekkere opties!

What the… chicken

Als je de menukaart bekijkt, moet je proberen je lach in te houden. Zoals je misschien al aan de naam van het sapje zag, zijn ze hier erg creatief met de namen op de kaart. We zijn er allebei al snel uit wat we willen eten. Namelijk de What the… chicken! Een broodje met gegrilde kipfiletstukjes, avocado, pomodoro tomaat en huisgemaakte groene pesto. De sandwich smaakt echt héérlijk!

What the... chicken
What the… chicken. Foto: indebuurt Tilburg

Gouden tip

Ben je nog op zoek naar een lekkere lunchplek? Mr. Morris is zeker een aanrader! Er is veel keus en daarbij is het grotendeels gezond. Je kunt hier ook terecht voor een heerlijk ontbijt of als je gewoon even wil borrelen. Aan die gouden tip die wij kregen, was dus niks gelogen!

Lees ook:

Eten bij… de nieuwste hotspot van de stad!

Na de sushitenten, burgerrestaurants en pizzeria's ontstaat er een nieuwe trend in de Tilburgse hore...
Café Taverne

Gratis genieten! Bij dit café ga je zondag he-le-maal uit je dak

Kom van die bank af! Ben je wel klaar met een zondag series kijken en de krant uitpluizen? Dat komt ...

Eten bij… een verstopte lunchplek in Tilburg

Tilburg is zo leuk door de plekjes die je eventjes moet zoeken. De stad is een grote ontdekkingstoch...

adv.