Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Beware of the Dog! De eerste hotdogbar van Tilburg is open

Door Dagmar Faddegon 11 september 2017

‘Beware of the Dog’ staat er toepasselijk op de muur van de nieuwste horecazaak van Tilburg te lezen. Dwars is de naam van de eerste hotdogbar van onze stad. Gister was die voor het eerst open. En wij waren er natuurlijk als de kippen bij!

We worden gastvrij ontvangen door Sjors Geerdink. Ik ben in de veronderstelling dat het zíjn zaak is, maar ik heb het mis. Zijn vriendin Dieuwertje Vorstenbosch is de kersverse eigenaresse. Een vrouw die een hotdogbar start? “Ik ben niet het type dat vroeger met poppen en barbies speelde. Ik ben wel iets stoerder”, licht Dieuwertje toe. En dat past absoluut in het plaatje. Het interieur is strak, de gasten zitten aan oude slachtbanken, en in de zaak zijn een paar grappige hotdog-details verwerkt. De keuken is open en er is een kleurrijke metershoge muurschildering in de gang naar het toilet. De zaak is net geopend, maar alle tafeltjes zijn al bezet. We nemen plaats op een kruk aan de bar.

Dwars Hotdogbar Tilburg
Ons plekje met links Sjors Geerdink en in het midden eigenaresse Dieuwertje Vorstenbosch. Foto: Facebook Dwars Hotdogbar

Wie zijn al die mannen?

Nou was ik vroeger wél van de poppen en de barbies, en ik kan me niet heugen dat ik ooit ergens een hotdog heb gekocht. Dus ik laat me bij mijn keuze leiden door Sjors, die enthousiast vertelt over het assortiment. Dwarse Dibber, Scheve Sjoerd, Koppige Karel, Eigenzinnige Edgar, Haakse Harrie en Rebelse Ronald staan op het menu. Wie zijn al die mannen? “We vinden het grappige namen. Met bijkomend aspect dat we het leuk vinden dat mensen met deze namen getagd kunnen worden op social media”, legt Sjors uit.

Hotdogbar Dwars Tilburg
foto: indebuurt

Dwarse Dibber & Scheve Sjoerd

We bestellen de Dwarse Dibber, de klassieke hotdog met zuurkool, ui, mosterd en ketchup. En een vegetarische Scheve Sjoerd, omdat die ons wordt aanbevolen door Sjors. Ingrediënten: een gekruid stamppotje, wortel, ui, spek en BBQ-saus. Later blijkt deze hotdog zijn eigen creatie te zijn. We kiezen er vegetarisch vlees bij omdat hij laaiend enthousiast is over De Vegetarische Slager, waarvan ze de vegetarische worst afnemen. Er staan verschillende soorten worsten op het menu. Zo is er gekozen voor half-om-half worsten, omdat die minder vet hebben dan een normale worst van varkensvlees. Deze zogenoemde ‘HOH’-worsten zijn vleziger. Ook is er halal vlees te kiezen: de Haakse Harrie bestaat uit een kipdog, vlees van een Islamitische slager.

Hotdogbar Dwars Tilburg
foto: indebuurt

Hamvraag

De hamvraag vandaag is: hoe krijgen we onze broodjes, die doordrenkt zijn met saus en uiteraard worden geserveerd zonder bestek, netjes naar binnen? Geassisteerd door drie servetten per persoon gaan we een poging wagen. “Je moet hier niet naar toe gaan tijdens je eerste date”, zeg ik tegen Dieuwertje terwijl ik een klodder BBQ-saus van mijn kin poets. Zij is het daar – hoe kan het ook anders – totaal niet mee eens. “Je moet op je eerste date eigenlijk spareribs gaan eten, lekker met al dat vlees tussen je tanden, dan leer je elkaar pas écht goed kennen!” Sjors vraagt of we zin in hebben in een frietje on the side. Hij serveert ons een portie zoete aardappelfriet, met een paar flinke korrels zout erop. Hij zet er een avocadodip naast die het geheel helemaal afmaakt.

Hotdogbar Dwars Tilburg
foto: indebuurt

Ik heb heerlijk gegeten maar eerlijk is eerlijk: ik zie mezelf niet naar een hotdogbar toe gaan met mijn vriendinnen. Echter heeft mijn mannelijke tafelgenoot de tijd van zijn leven. Dat lichtblauwe overhemd dat hij aan heeft, dat moet alleen na vanmiddag wel echt in de was.


Meer over Hotdogbar Dwars ontdekken?

Hotdogbar Dwars eetcafés

Gesloten12:00 - 21:30

Korvelseweg 86, Tilburg

Bekijk meer:eetcafés
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.