Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eten bij The Fat Greek aan de Oude Markt

Door Rowie van der Vliet 30 juni 2018

Bon Sjef was nog maar net weg toen eigenaren Faye Michielsen en Costa Fotiou al druk aan het klussen waren in het pand. Het resultaat? Het hippe eetcafé The Fat Greek, afgekort tot T.F.G! We gingen een hapje eten.

Eten bij een Grieks restaurant voelt als een tripje naar het buitenland. Je bent omringd door een iets te fout interieur, inclusief afgebeelde druiven, pilaren en goedkope kopieën van beelden van Griekse goden. Bij aankomst drink je een ouzo en als het even kan, luister je naar traditionele Griekse muziek. Eerlijk is eerlijk, wij houden er van! Toch is het fijn dat het ook anders kán. Laat het maar aan T.F.G aan de Oude Markt over om dat te laten zien.

Oranje boven

Wie zich een weg baant door het drukke terras, ziet gelijk de oranje letters op de ruit. Het is echt niet de enige keer dat we de vrolijke kleur tegenkomen. Van neonletters tot plastic stoelen: bij T.F.G is het oranje boven. De horecaplek voelt heel hip aan, maar dat komt vast omdat retro-invloeden weer helemaal in zijn.

Souvlaki met pita
Souvlaki met pita Foto: indebuurt

American diner

Bij de horecazaak aan de Oude Markt denken we eerder aan een American diner dan een Grieks restaurant. De menukaart laat zien dat het eigenlijk een perfecte mix van deze twee werelden is. Je geniet er van cocktails en milkshakes die over de top zijn, maar bestelt ook een vernieuwde versie van souvlaki of gryos. Lekker!

The Fat Greek T.F.G
Foto: indebuurt

Feestje in een beker

Af en toe is het nodig om jezelf te verwennen en dat kan iets te goed bij T.F.G. De echte zoetekauwen komen hier goed aan hun trekken met de milkshakes. Het is een feestje in een beker! Verrassing: gelukkig hebben we daarna niet eens zo heel veel last van een gigantische sugarrush. De chocoladesaus bij de R. Kelly (een vanille milkshake met chocoladesaus en kinderbueno) is net een sundae. Een ander pluspunt is de cocktail. Wij namen er een met een suikerspin erin en wonder boven wonder plakt die niet. Zo fijn dat niet onze hele vingers eronder zitten!

Cocktail
De cocktail met suikerspin Foto: indebuurt

Mix van twee werelden

We besluiten zelf ook te kiezen voor een mix van twee werelden, dus we bestellen een burger met champignons, drie souvlaki’s met een pita, ‘curly’ fries met kipnuggets, souvlaki met frietjes en gyros met friet. De gyros en kipsouvlaki met friet wordt op een bijzondere manier geserveerd: in een mandje! Aangezien er ook nog een soort pitawrap omheen zit, is het wel wat lastig eten. Onze techniek: eerst wat frietjes dopen in de Griekse yoghurt met kruiden en die er zo vanaf eten. Dan kun je het geheel makkelijker opvouwen en in je mond stoppen.

The Fat Greek
Foto: indebuurt

Trots op Tilburg

Met T.F.G weten Faye en Costa een leuke hang-out neer te zetten die Tilburgse terrasgangers al volop weten te vinden. Niet heel gek, want iets soortgelijks deden ze ook bij De Living achterin Anvers. Waar De Living de mysterieuze sfeer heeft van een verborgen plekje, is The Fat Greek een plek die gezien mag worden. Slim bedacht met de komst van Primark! Wij hebben er weer een plek bij die we met trots aan vrienden van buiten de stad tonen om te laten zien hoe leuk Tilburg is.

Zie ook:

masal

Eten bij een verborgen parel in Tilburg: Masal

Elke keer als ik over de Hart van Brabantlaan fiets, komt er een bepaalde nieuwsgierigheid in me naa...
sarban

Eat in paradise: bij Sarban kan het!

Volgens restaurantsite IENS hoort Sarban Afghaans Restaurant bij de beste restaurants van Tilburg. I...
dwars hotdogbar

Beware of the Dog! De eerste hotdogbar van Tilburg is open

‘Beware of the Dog’ staat er toepasselijk op de muur van de nieuwste horecazaak van Tilburg te lezen...
Weed burger Cinecitta

Verrassing! ‘De lekkerste burger van Tilburg’ eet je bij…. Cinecitta!

Afgelopen zomer deden we een interessante ontdekking: de lekkerste burger van Tilburg bevat geen vle...

Meer over The Fat Greek ontdekken?

The Fat Greek restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 00:00

Oude Markt 14, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.