Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Enya (27) opent haar eigen mini-banketfabriek: ‘Ik wil mensen een mooie herinnering geven’

Door Rowie van der Vliet 26 november 2020

Enya Boleij (27) weet het nog goed. Op Sinterklaasavond lekker op de bank kruipen met zelfgemaakte pepernoten. Of al die keren dat ze als kind smikkelde van haar lievelingslekkers, de banketletter. Precies die herinneringen wil ze Tilburgers meegeven met haar mini-banketfabriek. 

“De berichtjes die ik krijg zijn allemaal zo lief en positief. Ik haal hier zoveel energie uit. Hopelijk kunnen mensen op deze manier toch nog echt genieten thuis. Door het zelfgemaakte lekkers wil ik mensen een mooie herinnering geven. Ik kwam op het idee van de minibanketfabriek toen ik dacht aan hoe ik vroeger Sinterklaas vierde. Thuis met mijn ouders, met heel veel lekkers en gezelligheid. Als je mensen nu niet écht meer samen kan brengen, kun je alsnog gezinnen blij maken met een avondje vol zelfgemaakt lekkers om zo de herinnering aan die avond te versterken.”

Zelfgemaakte karamel en meer

Het eerste product dat Enya bedacht, was de banketlekker die ze vroeger het lekkerst vond. “Ik begon aan recepten voor mijn eigen spijs. Daar maak niet alleen een banketletter, maar ook gevulde speculaas mee. Verder verkoop ik nog een pieten cheesecake met crunchy speculaasbodem en zelfgemaakte karamel.”

Tekst loopt door onder de foto.

Alle producten van de mini-banketfabriek. Foto: Enya Boleij

Mensen blij maken

Enya Boleij studeerde deze zomer af aan de HAS in Den Bosch als Food Innovator. Het gaat haar niet zo zeer om het bedenken van producten, eerder de herinnering die iemand overhoudt. Eerder organiseerde ze een speurtocht op het water in de Piushaven waar mensen bij vier restaurants een viergangenmenu afhaalden. “Aangezien het in de coronatijd lastig was om een baan te vinden ben ik even tijdelijk in de horeca gaan werken. Toen de horeca voor de tweede keer dichtging, zat ik te bedenken hoe ik toch mijn passie kon uitvoeren, namelijk mensen blij maken en verbinden met eten.”

Kerstprojectje

Door alle blije reacties is Enya’s missie nu al geslaagd. Maar het lijkt erop dat dit nog maar het begin is voor de banketfabriek. Een vervolg gaat er sowieso komen, verklapt Enya. “Ik haal hier zoveel energie uit dat ik na sinterklaas graag verder ga met een kerstprojectje. Dat wordt dan waarschijnlijk met worstenbroodjes, kerststol en een andere lekkere taart. En zo hoop ik langzaam wat bekendheid op te doen en te kunnen groeien tot misschien wel een eigen bedrijfje. Het is mijn droom om mensen samen te brengen en te laten genieten van zelfgemaakt lekker eten waar heel veel liefde en aandacht in zit.”

Zelf proeven

Heb je honger gekregen en wil je dat lekkers weleens zelf proeven? Het ambachtelijke Sinterklaasbanket bestel je via Instagram of door te appen naar 06-25272232 vanaf nu tot en met 5 december. “Graag vijf dagen van tevoren aangeven”, aldus Enya. Afhalen kan op Leenherenstraat 42. Je bestelling laten bezorgen is mogelijk als je binnen 1 kilometer van dat adres woont. Enya komt het dan zelf brengen.

Lees ook:

Van Vlerken

Banketbakker Maarten Van Vlerken: ‘Stoppen? Dat ben ik niet van plan’

Van kleine kinderen die de hand van hun moeder vasthouden tot oma's met een rollator. Allemaal kunne...
sinterklaascadeautjes

Berenjacht in een nieuw jasje: zet een sinterklaaspop of pietje voor je raam

Het Sint Nicolaas Comité in Tilburg heeft iets leuks bedacht voor alle fans van de berenjacht. Namen...

Breaking news: Sinterklaas is ook dit jaar aangekomen in Tilburg en wij hebben de beelden

Oeps: Sinterklaas kwam dit jaar om 12 uur 's nachts aan in plaats van 's middags. Kan gebeuren! Gelu...
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.