Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Enrico stimuleert Tilburgse producten: ‘Ze bestellen zelfs in Breda’

Door Noah Godefroy 24 april 2020

Als ze in Breda een Tilburgse boodschappenbox onder het mom “support your locals” bestellen, moet het wel de moeite zijn… Enrico van GustoNL sloeg de handen ineen met andere lokale leveranciers en rijdt nu van hot naar her om hun boodschappenpakket af te leveren.

“Veel mensen vergeten dat de leveranciers net zoveel last hebben van de crisis als de horeca zelf. Wij kunnen onze producten bijna niet meer kwijt”, vertelt Enrico. Al vijftien jaar lang haalt Enrico zijn producten rechtstreeks uit Italië en verkoopt hij ze door in Tilburg en omstreken.

Horeca

Hoewel de horeca zowat op slot is, ziet Enrico dat de levensbehoeften van de Tilburger niet minder wordt. “De supermarkten draaien als een tierelier, maar bij ons staat het stil. Daarom besloot ik wat collega’s te benaderen die in hetzelfde schuitje zaten.” Hij kwam uit bij De Walhoeve, Kaas en Meer en Pitai’s Fruit Company; drie leveranciers die net als Enrico horecabedrijven in Tilburg als grote inkomstenbron hebben.

Waarde voor je geld

“We stoppen er allemaal voor €12,50 in en vragen er 39.95 voor. Het is echt een mooi pakket voor vier tientjes. Als ik in sommige andere steden weleens rondkeek wat er nu eigenlijk inzat, denk ik dat je hier waarde voor je geld krijgt.” Bovendien is Enrico druk met het rondrijden van de pakketten. “Het zijn nu nog tientallen pakketten, dus springen we zelf in de auto om ze langs te brengen. Een praatje maken? Ja, als het kan. Wel op veilige afstand natuurlijk.”

Bestel

Het pakket van Enrico en zijn compagnons bestel je hier. Goed nieuws voor vegetariërs: er is nu ook een vegetarische box!

Lees ook:

Hoe dan?! Hier in Tilburg kun je toch nog uit eten volgens de maatregelen van het RIVM

Je zou denken dat het niet meer mogelijk is: uit eten gaan in Tilburg. Toch kan het 'gewoon'. Er is ...

Timothy vrolijkt werk helden uit de zorg op: ‘Ik wil iets nuttigs doen in deze tijd’

Haarnetje, klompen, mondkapje, bril, beschermende kleding. De helden uit de zorg op de intensive car...
Serve the City

5 x deze dingen doen alle Tilburgers op dit moment

Het is een gekke tijd: scholen zijn dicht, straten zijn leeg en een gezellig hapje en drankje met vr...

adv.