Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de vijf beste restaurants van Tilburg volgens de GaultMillau 2020

Door Rowie van der Vliet 2 december 2019

Feest bij vijf restaurants in Tilburg! Ze mogen de champagne inschenken, want deze culinaire toppers staan in de prestigieuze restaurantgids GaultMillau 2020. Dit onafhankelijke magazine tipt de beste restaurants in Nederland.

GaultMillau is te vergelijken met de Michelingids. Tilburgse restaurants worden in dit tijdschrift bekroond met koksmutsen in plaats van sterren. Hoe meer, hoe beter. In totaal zijn er twintig punten te behalen. Drie koksmutsen houdt in dat GaultMillau 2020 een restaurant voortreffelijk vindt.

Deze Tilburgse zaken haalden de lijst:

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Hofstede de Blaak

De redactie van GaultMillau is erg te spreken over Hofstede de Blaak. Van alle Tilburgse restaurants krijgen zij de meeste punten (15) en drie koksmutsen. Hiermee geeft het tijdschrift aan dat het een voortreffelijk restaurant is. Chef Angelo Autiero kan een prachtig compliment in zijn zak steken. GaultMillau noemt zijn gerechten speels, goed doordacht en op perfecte wijze bereid. Als het aan de restaurantgids ligt, wordt de gestoomde zeebaars met oesters, plankton, sojaboon en shiso een klassieker op de kaart.


Meer over Hofstede de Blaak ontdekken?

Hofstede de Blaak restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 22:00

Dussenpad 1-3, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

Monarh

vacatures
Foto: Facebook Restaurant Monarh

Bij GaultMillau zijn ze fan van Monarh, het restaurant krijgt zelfs een geel hartje achter haar naam. Dat geeft aan dat dit een lievelingsadresje van de redactie is. Volgens de gids is de harderfilet met gepocheerde oester, sjalot, oesterblad, compote van zilte groente en schuimige saus verrassend lekker. “Wat kan een eenvoudige vis schitteren in zo’n mooi gerecht!” De sommelier valt helemaal in de smaak bij GaultMillau. Zijn wijnen en vakkennis zijn volgens de culinaire kenners van bovengemiddeld niveau. Monarh scoort twee koksmutsen en 14,5 punten.


Meer over Restaurant Monarh ontdekken?

Restaurant Monarh restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 22:30

Bredaseweg 204-08, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Houtloods

Foto: Facebook De Houtloods

Hoera! De Houtloods viert helemaal een feestje, want zij staan voor het eerst in het lijstje met beste Tilburgse restaurants volgens GaultMillau. Het blad wordt sinds 2008 uitgegeven en heeft nu ook deze Tilburgse topper ontdekt. Het begint gelijk goed voor de Houtloods met één koksmuts en 13,5 punten. GaultMillau: “Alles wat wij aten was erg smakelijk, maar onze favoriet was toch wel de biet in verschillende bereidingen.” De redactie is helemaal fan van de met anijs gefermenteerde dropbiet. Wil jij je diner opgebouwd uit verschillende smaken afsluiten met een dessert? Volgens de restaurantgids zit je goed met het chocoladetaartje met yuzu.


Meer over Restaurant De Houtloods ontdekken?

Restaurant De Houtloods restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 23:00

Burgemeester Brokxlaan 1041, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

Auberge du Bonheur

Auberge du Bonheur
Foto: Auberge du Bonheur

Waan jij je graag een avondje in Frankrijk? Dan zit je volgens GaultMillau goed bij Auberge Bonheur. De redactie merkt op dat er veel respect is voor de traditionele Franse eetcultuur door chef Ralph Blaakenburg. Maar dan wel met persoonlijke en eigentijdse accenten. De hartige compote met eenhoorntjesbrood, boerenkool, ricotta en hazelnoot. De culinaire journalisten van GaultMillau zijn aangenaam verrast door de leuke smaakaccenten. Auberge du Bonheur pakt twaalf punten en één koksmuts.


Meer over Auberge du Bonheur ontdekken?

Auberge du Bonheur restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 22:00

Bredaseweg 441, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

Taste!

Taste! Tilburg
Foto: Facebook Taste!

Goed bezig! Ook Taste staat vermeldt in de GaultMillau. Ze krijgt een vrolijke smiley achter haar naam. Die staat er natuurlijk niet voor niks, want de restaurantgids wordt heel blij van de prijs-kwaliteitsverhouding van dit Tilburgse restaurant.


Meer over Taste! ontdekken?

Taste! restaurants en horeca

Gesloten17:30 - 22:00

Heuvel 37, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.