Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit betaal je voor een rondje op een terras in Tilburg

Door Thijs Dingemans 27 juli 2019

Oh yeah, het is terrasweer! Met deze temperaturen is het maar al te goed vertoeven op één van de terrasjes in Tilburg. Maar hoeveel betaal je eigenlijk voor een rondje op een Tilburgs terras?

Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners is net als voorgaande jaren weer in 21 Nederlandse steden het terras opgegaan. Ze bestelden overal twee koffie, twee fris, twee biertjes en twee glazen rosé, en berekenden vervolgens gemiddelde prijs voor dit rondje per stad. Alle resultaten zijn gebundeld in het terrasonderzoek 2019.

Tekst loopt door onder foto.

piusplein
Het Piusplein in Tilburg. Foto: indebuurt Tilburg

Een rondje geven in Tilburg

Uit het terrasonderzoek is gebleken dat je in Tilburg gemiddeld €23,38 betaalt voor bovengenoemd rondje. Dat is negentig cent meer dan je in 2018 betaalde. Tilburg staat daarmee op de tiende plek in de lijst en is dus bij lange na niet de duurste stad om te terrassen. Amsterdam staat – niet heel verrassend – op plek één: een rondje kost daar gemiddeld €27,05. Wil je zo goedkoop mogelijk borrelen? Neem je vrienden dan mee naar Zwolle. Hier scoor je een rondje voor slechts €21,88.

Gemiddelde verhoging van meer 3,1 procent

In Tilburg steeg een rondje op het terras met vier procent, gemiddeld steeg de prijs in Nederland met 3,1%. Zo’n hoge stijging was er nog niet eerder! Volgens Van Spronsen & Partners is deze forse verhoging met name te danken aan de verhoging van het BTW-tarief van zes naar negen procent voor alcoholvrije dranken.

Lees ook:

Piusplein

Wie ben jij? 5 x deze types kom je tegen op het terras in Tilburg

Het is zomer en dat betekent: tijd voor het terras! Lekker neerstrijken op een mooi plekje in de Piu...
villa pastorie

Deze Tilburgse terrassen horen toch echt in de Terras Top 100

We balen toch wel een beetje... De Terras Top 100 uit 2019 is bekendgemaakt door Misset Horeca. En j...
Piusplein

Terrassen in Tilburg: dit zijn de do’s en don’ts

Heerlijk, het terrasseizoen is nu echt begonnen! De Tilburgse terrassen zitten overvol en dat zorgt ...

adv.