Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Altijd al barkeeper willen worden? Deze cafés en restaurants staan te koop in Tilburg

Door Thijs Dingemans 20 december 2017

Kan jij met één vlotte beweging een pilsje tappen? Ben je altijd in voor een gezellig praatje en zorg je voor de meest culinaire gerechten? Dan is het misschien tijd voor een nieuwe carrière: een eigen horecazaak beginnen. Om je alvast te inspireren: deze cafés en restaurants staan te koop in Tilburg.

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Café Marktzicht

café marktzicht
Foto: Horecasite.nl

Hoe cool is dit (buurt)café met de wekelijkse markt voor de deur? Na 21 jaar vinden de eigenaars het mooi geweest en daarom zoeken ze een waardige opvolger. Bij binnenkomst valt meteen de huiskamersfeer op. Met een knusse bar, stamtafel en biljart is het hier echt prima vermaken. Good to know: je hoeft niet ver naar werk te reizen. Je krijgt er ook een bovenwoning bij met woonkamer, keuken en twee slaapkamers. Beter kan bijna niet, toch? Nou, waar wacht je nog op…

Cafetaria Steffies

cafetaria steffies
Foto: Horecasite.nl

Houd je van lekkere friet? Dan hebben wij nu leuk nieuws voor je: Cafetaria Steffies staat te koop. Weet je nog dat hier eerst een Grieks restaurant zat? Sinds 2015 worden hier heerlijk verse frietjes verkocht. We kennen deze zaak natuurlijk van vroeger: de tent stond bekend als cafetaria Den Hap en cafetaria Charlies. De huidige eigenaar heeft ergens anders nog een zaak en zoekt daarom iemand die de cafetaria met liefde wil overnemen. 

Samed’s

samed's
Foto: Horecasite.nl

Gaan we door met Samed’s. De dönertent is veel besproken, moest al dicht vanwege drugshandel, en staat nu te koop. Tijd voor iets nieuws dus. We kennen deze plek natuurlijk van Cafetaria Stolberg. De ligging is perfect: in het centrum, tegenover de Mac. Boven de zaak kun je ook nog drie hotelkamers verhuren en er is woonruimte. Twee vliegen (eigenlijk drie) in één klap dus!

Restaurant Argentina

restaurant argentina
Foto: Horecasite.nl

Weet je nog dat hier eerst lunchroom-broodjeszaak De Hoeve zat? Tegenwoordig zit hier restaurant Argentina. De zaak ligt op een gunstige plek, tegen de Piushaven aan en trekt dus veel gasten. De huidige eigenaar wil een stapje terug doen vanwege gezondheidsredenen en zoekt daarom een nieuwe succesvolle uitbater. Altijd gedroomd van een broodjeszaak? Sla gauw je slag! 

Restaurant Vistro Parenzo

restaurant Vistro Parenzo
Foto: Horecasite.nl

Voor vis hoeven we niet de grens over. In hartje Tilburg zit visrestaurant Vistro Parenzo, om de hoek van het Piusplein bij de ingang van de Emmapassage. Je raadt het al: de zaak staat te koop. Door de komst van Hudson’s Bay, Decathlon en binnenkort de Primark is de plek gunstiger dan ooit. Een café, lunchzaak, restaurant… Alles is hier mogelijk!

Lunchroom New Yogurt

lunchroom New Yogurt
Foto: Horecasite.nl

Belegde broodjes, panini’s én frozen yogurts; bij New Yogurt kun je van alles krijgen. De zaak is iets meer dan drie jaar geleden geopend en ligt op een levendige locatie. Elke zaterdag is er markt voor de deur en in de zomer is het tien dagen feest tijdens de kermis. De tent heeft ook nog eens een groot terras. Dussss…

Eetcafé Twist

eetcafé twist
Foto: Horecasite.nl

Een paar meter verderop ligt eetcafé Twist. Een gezellige, sfeervolle eetgelegenheid: aan de muur hangen tig platenhoezen, rondom de lage tafels staan stoelen uit de jaren 50 en achterin de zaak staan oude speelautomaten. Het oranje-, geel- en bruingekleurde behang maakt het retrogevoel compleet.

Crostino

Crostino
Foto: Facebook Crostino

We schreven het een tijdje terug al: Crostino stopt er helaas mee. En daarom staat de zaak aan het Pieter Vreedeplein te koop. Je boft: dit pand is begin 2016 omgetoverd tot horecazaak. Het is een ruimtelijke zaak met Italiaanse sfeer. Een Italiaans restaurant tegenover de nieuwe van Jamie Oliver… Of gewoon een ijssalon natuurlijk. Wij zien het al voor ons!

Café Qwibus

café qwibus
Foto: Horecasite.nl

Al 20 jaar een begrip aan de Heuvelring: Café Qwibus. De place to be voor een afstudeerborrel, verjaardagsfeest, lezing of vergadering. In het café is een dj-booth ingericht. Dus: zin om een nieuwe feestlocatie te beginnen? Let’s go! 

De IJsspecialist

de ijsspecialist
Foto: Horecasite.nl

Ben jij de nieuwe ijsspecialist van Tilburg? Pak dan gauw je portemonnee erbij, want in de Reeshof staat De IJsspecialist te koop. Oké, flauw: het is de naam van de goedlopende cafetaria die voor het eetcafé-restaurant zit. De eigenaars kunnen die twee zaken niet combineren en daarom zoeken ze een nieuw iemand die de cafetaria gaat runnen. Wie o wie wordt de nieuwe ijsspecialist van Tilburg?

Ben jij de ideale barman/barvrouw?

barman
Foto: ANP

Zie jij jezelf al helemaal staan, zo achter de toog? Er staan nog meer cafés te koop in en om Tilburg. Hier kun je zien welke.

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.