Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Volkskrant at bij Pig & Rye en dit vond de krant ervan

Door Thijs Dingemans 17 september 2018

Ha! Opnieuw positieve woorden over Tilburg in de landelijke media. Dit keer bezocht de Volkskrant onze stad. Verslaggeefster Hiske Versprille at bij Pig & Rye. Zij kende de bakkerij en lunchzaak vooral van de foto’s op social media en wilde toch wel weten of het eten ook écht zo goed is. Haar oordeel? Dat is fantastisch! 

‘De ongekroonde koning van de Nederlandse foodporn’, zo omschrijft Hiske eigenaar Luc Martin. De Brit die Pig & Rye runt, post al jaren foto’s van culinaire creaties op zijn Instagramaccount. En dat smaakte naar meer bij onze collega’s van de Volkskrant. Hiske reisde daarom vanuit Amsterdam naar de Nieuwlandstraat, nam plaats aan een van de tafeltjes en schreef vervolgens een uitstekende recensie over Pig & Rye.

Hemels

Allereerst prijst Hiske de vriendelijkheid van Luc en zijn echtgenote. De Brit is naast eigenaar ook chef-kok, zijn partner regelt de bediening. Ook het eten wordt meteen de hemel in geprezen: Hiske begint met Reuben, een sandwich met pekelvlees of pastrami, mosterd, zuurkool en gesmolten kaas. “Pastrami is gepekelde en gerookte runderborst. Martin maakt zijn rokerig-kruidige versie echter van varkensvlees – vloeken in de synagoge natuurlijk – wat hem vetter en fijner maakt dan de runderversie. Met het lactische fris van de uitstekende zuurkool, de pit, de kruidigheid van korianderzaad en zwarte peper, de gesmolten kaas en het uitmuntende brood is het de beste Reuben die ik ooit at”, schrijft ze.

(tekst loopt door onder foto)

Foodporn

De Volkskrant is met man en macht uitgerukt naar Tilburg, zo blijkt. Hiske wordt vergezeld door meerdere tafelgenoten en die proeven de bacon-cheeseburger, ramen en classic caesar salad. De recensies zijn niet mals: het burgervlees is sappig en heel smakelijk, de noedels zijn stevig en smakelijk en de caesar salad, die wordt gemaakt van blindsla met ei, ansjovis en croutons, lijkt niet op het origineel. Tot slot wordt een milkshake besteld met pindakaas, banaan, bacon en maple syrup, veel slagroom en spikkels. “De eerste twee slokken zijn verrukkelijk, daarna zijn we misselijk. Echte foodporn”, aldus de Volkskrant, dat Pig & Rye een uitstekend adres noemt én instagramwaardig mét inhoud. Het eindoordeel: een 8,5!

Nog meer weten over het eten? Lees hier de uitgebreide recensie. 

Zie ook:

Taste

Dit zijn de beste restaurants in Tilburg volgens IENS

Heb je zin om een hapje te eten, maar weet je nog niet waar? Hoppa, dit lijstje helpt je een stap ve...
vacatures

Dit zijn de tien beste restaurants in Tilburg volgens Tripadvisor

Het is geen geheim dat wij Tilburgers van lekker eten houden, maar wat zijn nou de beste restaurants...
De Houtloods, een van de drie beste restaurants van Tilburg volgens Lekker

Dit zijn de leukste Tilburgse eetspots volgens foodblog Cotton & Cream

Ha! Weer een blog die Tilburg heeft bezocht. Dit keer was het lifestyleplatform Cotton & Cream dat z...

Meer over Pig & Rye ontdekken?

Pig & Rye lunch

Vandaag gesloten

Nieuwlandstraat 28, Tilburg

Bekijk meer:lunch

adv.