Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Spoorzone krijgt een Mexicaans restaurant

Door Rowie van der Vliet 30 november 2020

Er komt weer een horecagelegenheid naar de Spoorzone! Dit keer gaat het om een Mexicaans restaurant in een heel bijzonder pand: Club Smederij. De club slaat een nieuwe weg in.

Waarvan we hier straks onwijs gaan genieten? Street food, waaronder Taco al Pastor, ceviche, quesedilla’s en churro’s! Dat met alleen maar toffe muziek. Het restaurant gaat De Kraan heten. Die naam verwijst naar de nog altijd werkende kraan in de grote zaal van de club.

Club Smederij blijft bestaan

Club Smederij verdwijnt niet, maar het feit blijft wel dat in coronatijd clubs al maandenlang dicht zijn. Daarom keek Erwin Schellekens van De Smederij juist naar wat er wél mogelijk is. Met de creativiteit en gezelligheid die we van de plek gewend zijn. “We zien het als onze plicht om door te pakken met Club Smederij. Niet alleen naar onszelf toe, maar ook naar de stad en onze community”, aldus Edwin. Binnenkort tekent Club Smederij een langdurig contract met de gemeente Tilburg en kunnen ze hun dromen verder realiseren. “Hoewel we in een pandemie zitten betekent dit niet dat onze handen gebonden zijn”, zegt Erwin.

Clubgevoel aan tafel

Het Mexicaans restaurant is een initiatief van Erwin Schellekens van De Smederij, Jeffrey Raimond van MASAbar en Albert-Jan Buitendijk van Kloud Select. Jeffrey is ook de man achter het net geopende TOKObar aan de Nieuwlandstraat, waar asian streetfood centraal staat. Albert-Jan van Kloud Select omschrijft De Kraan als hét clubgevoel, maar dan aan tafel.

Nog even wachten

Erwin, Jeffrey en Albert-Jan staan al in de startblokken. Zodra de horeca weer open mag, viert De Kraan haar opening. Duurt dat langer dan eind januari? De heren hebben 21 januari als streefdatum de Mexicaanse gerechten om al open te gaan voor afhalen en bezorgen.

Lees ook:

Softy's open

Softy’s gaat weer open en dit is wanneer: ‘We misten het’

Softy's geeft aan alle ijsjesliefhebbers en foodies van Tilburg een fijn cadeau voor de feestdagen: ...

Enya (27) opent haar eigen mini-banketfabriek: ‘Ik wil mensen een mooie herinnering geven’

Enya Boleij (27) weet het nog goed. Op Sinterklaasavond lekker op de bank kruipen met zelfgemaakte p...

Voor op de verlanglijst! Tilburgse BN’ers brengen kookboek uit met Paul Kappé van Monarh

Sterrenrestaurant Monarh brengt haar eerste echte kookboek uit. Chef-kok Paul Kappé is met negen Til...
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.