Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bye bye! Restaurant Bij Vermeer verkocht: dit komt ervoor terug

Aangeboden door Bij Vermeer 11 april 2019

Restaurant Bij Vermeer is verkocht! Eigenaren Christ en Nannie stappen uit het horecaleven en tekenden vandaag (donderdag 11 april) het contract met de nieuwe eigenaren. Op maandag 29 april is de zaak voor het laatst open en tot die tijd profiteer je van heerlijke kortingen!

Christ en Nannie willen hun periode in de Piushaven goed afsluiten en hebben daarom een toffe actie bedacht. In deze toch al feestelijke maand (de koning is jarig, duh!) krijg je elke dag korting op food. De korting loopt met de dag op: vrijdag 12 april krijg je 12 procent korting, zaterdag 13 april 13 procent, zondag 14 april 14 procent et cetera, et cetera! Op 29 april kun je voor het laatst aanschuiven en dan profiteer je dus van 29 procent korting.

En daarna?

Dan zeggen Christ en Nannie de horeca (voorlopig) vaarwel. De twee willen zich op het gezinsleven richten (Nannie bevalt binnenkort van de tweede) en meer tijd met elkaar doorbrengen.

(tekst loopt door onder foto)

Bij Vermeer
Christ en Nannie Vermeer nemen afscheid van hun restaurant. Foto: Bij Vermeer

Mood

Vanaf 1 mei gaat de focus volledig op het gezin, want dan nemen de nieuwe eigenaren het stokje over. Dat zijn Nonja en Willem van der Steen, die – samen met derde eigenaar Harco van Ommen – verder gaan onder een nieuwe naam: Mood. Voor Willem is de zaak bekend terrein. Hij is alweer even (nog héél even) chef-kok van Bij Vermeer en vanaf mei dus big boss.

‘Past helemaal in het straatje’

“Hij is nog twee weken chef-kok en daarna blijft-ie dat ook”, lacht Nonja, die gastvrouw wordt én horeca-ondernemer. Een droom die in vervulling gaat. “Christ en Nannie gaven begin dit jaar aan dat ze het te koop zouden zetten. Willem werd toen benaderd of het niet iets voor hem zou zijn. We zochten al een tijdje naar een leuk bedrijf om over te nemen. Dit past helemaal in ons straatje. En zie nu: vijf weken later zitten we hier en hebben we getekend.”

Nog meer borrels!

Vanaf 1 mei beginnen Nonja en Willem vol goede Mood aan hun avontuur. Of het concept van Bij Vermeer blijft? Nonja: “In grote lijnen is het concept hetzelfde, maar we veranderen wel wat dingetjes. Zo willen het borrelgedeelte iets meer verruimen en een leuk borrelkaartje opzetten. We willen dat mensen die laat lunchen hier nog blijven borrelen. Uiteraard kan dat met drie gangen, maar dat hoeft niet per se. Mensen kunnen ook gewoon à la carte bestellen en er zijn borrelplanken aanwezig.”

(tekst loopt door onder foto)

bij vermeer
Foto: Bij Vermeer

Eigen schwung

Vanbinnen verandert er ook het één en ander. “Het interieur blijft hetzelfde, maar we passen wel de kleuren aan. We willen er wel een beetje eigen schwung aan geven. En overal is bijvoorbeeld het logo van Bij Vermeer in verwerkt, dat moeten we wegpoetsen. Ook de posters die aan de muur hangen, halen we weg.” En de keuken? “Die blijft open!”

Op 5 mei open

Al die aanpassingen doen Nonja en Willem in een week tijd. 1 mei gaan ze aan de slag, op 5 mei – Bevrijdingsdag – is Mood voor het eerst open. De timing kan niet beter: voor de deur genieten we die zondag van een prachtig bevrijdingsconcert in de Piushaven.

Tijd voor weekend en vakantie!

Wellicht stappen Christ en Nannie dan voor het eerst als gast binnen bij de zaak. Na bijna vier jaar nemen ze op 29 april afscheid van hun zaak én de vaste gasten. Nannie: “Die willen we in het bijzonder bedanken. We zijn superblij en trots op wat we hebben neergezet. Zonder de omwonenden en vaste gasten was dat niet gelukt! Maar het is nu tijd voor het gezinsleven. En voor weekenden en vakanties!”

Lees ook:

bij vermeer

Onvergetelijk! We aten bij brasserie Bij Vermeer in de Piushaven

Elke keer als redacteur Thijs door de Piushaven fietst en de Kempenaarplaats passeert, begint het te...

Meer over Bij Vermeer ontdekken?

Bij Vermeer Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Kempenaarplaats 156, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.